Spa 24: terugblik Christoff Corten

De 19-jarige Christoff Corten is één van de ontdekkingen van de afgelopen 24 Uur van Spa. De jongeman uit de buurt van Tienen startte in Spa met de Porsche 997 Supercup van een bescheiden Belgisch team, samen met Kurt Dujardyn, Brody en de jonge Nederlander Mathijs Harkema. Het Belgische Porsche-team deed het schitterend en finishte als eerste in de Gentleman Trophy, maar ook als 17de in de algemene klassering en tevens als eerste Porsche in de uitslag. Christoff Corten was aan zijn derde 24-uursrace uit zijn nog jonge carrière toe en trof meteen goed raak. Corten maakt zich nu op voor een deelname aan de 24 Uur van Zolder, maar weet nog niet bij welk team.

Christoff Corten: “Ik besef één dag na de finish van de 63ste editie van de 24 Uur van Spa, nog steeds niet goed wat er gebeurd is. Wij zijn 17de algemeen geworden in een startveld van 62 wagens en winnen onze klasse, waarbij je moet weten dat alle wagens die voor ons eindigen top GT3-wagens zijn, terwijl wij met een gewone Porsche 997 Supercup reden. Daarnaast wonnen we onze klasse, die toch behoorlijk sterk bezet was, met ondermeer een topteam als Mühlner Motorsport, diverse Dodge Viper, Ferrari, Aston Martin en een Ford Mustang met ex-F2-rijder Benjamin Bailly. Last but not least, finishen we dan nog eens als eerste Porsche, terwijl er toch heel wat meer gerenommeerde teams – met fabrieksondersteuning - met een 911 van start gingen. Ik ben dan ook bijzonder blij, met het behaalde resultaat.”

Christoff Corten was in Spa aan zijn eerste race toe, maar dat was geen enkel probleem voor de jongeman uit de buurt van Tienen. Hij reed een vlekkeloze wedstrijd, liet zich op geen enkele fout betrappen en deed uiteraard heel wat belangrijke ervaring op.

“Ik heb dit weekend heel wat geleerd van Kurt Dujardyn, de tweevoudige winnaar van de 24 Uur van Zolder en een man die sinds 1979 in de autosport actief is. Zo iemand heeft dermate veel ervaring, dat is onschatbaar voor een jonge rijder als ik. Hij deelde ook zonder probleem al die ervaring met mij en met Mathijs, de andere jonge rijder. Ik heb grote ogen opengetrokken van wat zo iemand je kan bijbrengen.”

“Onze race zelf was haast vlekkeloos, we hadden enkel een klein probleem met de versnellingsbak, maar door telkenmale voorzichtig te zijn bij het schakelen van drie naar vier en omgekeerd, konden we perfect de wedstrijd afwerken. De sfeer aan de finish was geweldig, dat was een ogenblik dat ik uiteraard nooit zal vergeten. Zelfs als ik nu stop met racen, dan nog is het iets wat ik de rest van mijn leven zal meenemen. Het was ronduit fantastisch. Ik hoop nu voldoende budgetten te vinden om de 24 Uur van Zolder af te werken en wil ook daar een goed resultaat neerzetten!”

(JC/Evers)

Partners
Top