Nieuwsrubriek
Nieuwsberichten en perscommuniqués.

Porsche Endurance Nürburgring: Russell Racing by NGT scoort sterk , 20 Sep. 2022

Een goede maand na de geslaagde editie van de 24 Hours of Zolder waar de Russell Racing by NGT Racing op enkele seconden van het podium strandde, was het Belcar Endurance Championship dit weekend te gast in de Duitse Eifel en meer bepaald op de omloop van de Nürburgring, waar nog niet zo lang geleden de Duitse Grand Prix F1 gehuisvest was.

Christoff Corten en Jeffrey van Hooydonk reden er een sterke race in de Russel Racing by NGT Racing Porsche 992 GT3 Cup en werden tweede algemeen en wonnen voor een tweede maal de Porsche Endurance Trophy Benelux. Hierdoor schuift het team nu ook naar de leiding in dat kampioenschap op. Bovendien vinden we de roodzwarte Porsche nu ook op de derde plaats in het nationale uithoudingskampioenschap Belcar. Russell Racing by NGT Racing is vastbesloten om de titel in de Porsche Endurance Trophy en de derde plaats in het Belcar Endurance Championshp op de meet te grijpen en die meet ligt na de race van 125 minuten tijdens het American Festival NASCAR op Circuit Zolder op 8 en 9 oktober.

Jeffrey van Hooydonk reed een prima kwalificatiesessie en zette de Porsche van het team uit Grimbergen op de eerste startrij in Duitsland en de ex-F1-testrijder behaalde meteen de polepositie in de Porsche Endurance Trophy, de competitie in Belcar voor de diverse modellen van Porsche. De Antwerpenaar nam de start en gaf de Duitse GT op de tweede plaats aan Christoff Corten die zijn deel van het werk deed en samen mochten de beide rijders na 125 minuten het podium op als tweede in de eindstand.

Christoff Corten: “Ik kan niet anders dan erg tevreden zijn. We zijn hier aangekomen met als missie zoveel mogelijk punten te pakken en als de omstandigheden meezaten voor de zege te vechten. We hebben heel de race druk op de winnende Lamborghini gezet en het verschil bedroeg na twee uur racen in zeer verschillende weersomstandigheden een goede halve minuut. We hebben die eerste zege niet te pakken, maar scoren wel weer een tweede plaats na een vierde plek in de 24 uur van Zolder en een derde plaats in Spa-Francorchamps. Dat maakt dat we nu opschuiven naar de derde plaats in de tussenstand met nog één race te gaan. Bovendien winnen we hier de manche van de Porsche Endurance Trophy Benelux, de tweede maal al na Spa-Francorchamps en nemen we de leiding in dat kampioenschap in handen. Ik kan niet anders dan het hele team bedanken voor de inzet, de goede wagen en de prima strategie, want met het wisselvallige weer was dat geen makkelijke opdracht.”

De laatste afspraak is uiteraard op Circuit Zolder, tijdens de het American Festival NASCAR op 8 en 9 oktober op Circuit Zolder.Tags: Christoff Corten, Hans Thiers, Frank Thiers, Jeffrey Van Hooydonk, Porsche 992 GT3 Cup, Russell Racing by NGT, Porsche Endurance Trophy Benelux, Weekend Heroes, Nürburgring

Belcar Endurance Championship doet het dit weekend op één dag in de Duitse Eifel , 14 Sep. 2022

Een goede maand na de geslaagde editie van de 24 Hours of Zolder waar de Russel Racing by NGT Racing op enkele seconden van het podium strandde, reist het Belcar Endurance Championship dit weekend richting de Duitse Eifel en meer bepaald de omloop van de Nürburgring. Christoff Corten is uiteraard weer van de partij en hij zal straks trachten om een eerste zege van het seizoen te behalen.

“We gaan inderdaad alweer racen”, glundert Christoff Corten die weer aan het stuur van de prachtige Porsche 992 GT3 Cup mag kruipen. “We trekken naar de Nürburgring en dat is toch weer een naam als een klok, bovendien is het niet al te ver rijden van ons land. Ik zou zeggen aan de fans dat ze zeker de oversteek naar de prachtige regio aan de Belgische grens eens maken en wie wil kan er uiteraard altijd een leuk weekendje van maken. We racen er zondagnamiddag over 125 minuten en wat best goed meevalt is dat alles op één dag wordt afgewerkt. Dat wil zeggen dat de vrije trainingen van start gaan iets voor de klok van negenen, de kwalificatie net voor de middag wordt afgewerkt en dat we in de namiddag dus de race rijden. Best handig, want zo vertoef je niet meerdere dagen van huis. Sportief is er natuurlijk de afwezigheid van de Audi, wat de strijd erg open maakt, tussen de topteams met de diverse Porsche 911 GT3 Cup en uiteraard de Lamborghini Super Trofeo. Ik durf nu stellen dat wij voor de zege moeten vechten op de Nürburgring. Tijdens de race op Spa-Francorchamps in juli en uiteraard tijdens de voorbije 24 Hours of Zolder bewezen we al dat we vooraan meekunnen en ik wil dat gegeven nu echt in een topresultaat omzetten. Bovendien gaan we misschien wel te maken krijgen met echt afwisselend weer, wat de strijd eens zo spannend maakt.”

Zondag wordt er op de Nürburgring dus een meeting afgewerkt in exact één dag. De vrije trainingen beginnen zondagochtend om 8u40, gevolgd door een kwalificatie iets voor elf uur in de voormiddag en tot slot een race tussen 15u40 en 17u45 en dat in een legendarisch kader, met name dat van de Nürburgring. Het is de voorlaatste wedstrijd van het seizoen 2022, dat nog erg spannend beloofd te worden. De laatste afspraak is uiteraard op Circuit Zolder, tijdens de het American Festival NASCAR op 8 en 9 oktober op Circuit Zolder.Tags: Christoff Corten, Hans Thiers, Frank Thiers, Jeffrey Van Hooydonk, Porsche 992 GT3 Cup, Russell Racing by NGT, Weekend Heroes, Nürburgring

Zolder 24: NGT Racing strandt op zucht van podium , 16 Aug. 2022

Het werd een loodzware race, met voor NGT Racing niet de afloop waar vooraf op gehoopt werd. De vierde plaats van Thiers-Thiers-Lowette-Corten-Van Hooydonk, op amper twee seconden van het podium, was een mooie prestatie zonder de beloning van het podium, terwijl er voor de Tip Top Rent Cayman GT4 van Arthur Peeters, Gunther Van den Bergh, Benjamin De Cock, Laurent Van Laere en Gaetan Lancksweerd zonder een race-incident veel meer had ingezeten. Greg en Frank Stevens, naast hun Zuid-Afrikaanse vrienden Hein Lategan en Johan De Bruyn, kenden dan weer een abrupt einde van hun race na een erg zware crash in de openingsfase. NGT Racing bereidt zich nu echter alweer voor op het vervolg van het seizoen, met over twee weekends de voorlaatste manche van de Porsche Carrera Cup Benelux.

“Het was best een heftig moment voor iedereen in het team”, blikt teammanager Marc Maton op het ongeval van Frank Stevens terug. “Maar Porsche heeft de standaarden voor veiligheid erg hoog gelegd en dus houdt de rijder er geen verwondingen aan over. Ook de hulpdiensten hebben hun werk voortreffelijk gedaan en onze dank gaat naar hen uit.”

Net na middernacht raakte ook de Tip Top Rent Cayman GT4 van Arthur Peeters, Gunther Van den Bergh, Benjamin De Cock, Laurent Van Laere en Gaetan Lancksweerd in een aanrijding betrokken, maar zij konden hun weg dankzij een gedegen ingreep van de technische crew van NGT Racing verderzetten. Uiteindelijk finishte de Duitse GT op de derde plaats in GTB, wat toelaat om vooraan in het kampioenschap te blijven postvatten.

Vooraan ontspon zich ondertussen een intense strijd om de zege, waarbij de rood-zwarte Porsche van Russell Racing by NGT eigenlijk altijd binnen de top 6 bleef postvatten en de wagen ook heel even de leiding in handen had. Waar de top 2 op het einde van de race niet meer mogelijk was, viel de beslissing om de derde plaats in een prangende eindfase waarin Jeffrey van Hooydonk het onmogelijke deed en een achterstand van 50 seconden op Marc Goossens bijna omboog in een derde stek.

“Net niet…”, dat waren de woorden van de rijders van de Porsche na de finish van de 24 Hours of Zolder. “We hebben alles gegeven, echt alles, in een race die zowat de hardste moet geweest zijn in mijn carrière. De Porsche heeft prachtig gepresteerd, zonder één krimp te geven en wij hebben gevochten voor wat we waard waren. Als je dan in de slotfase een man-tegen-mangevecht ziet tussen Jeffrey (Van Hooydonk) en Marc Goossens in identieke wagens, voor de derde plaats algemeen in een loodzware race, dan weet je enerzijds dat heel het team alles heeft gegeven, maar anderzijds blijft er ook wat frustratie achter omwille van het gemiste podium. Winnen tegen de Audi was dit jaar misschien onmogelijk, maar ik had natuurlijk liever op het podium gestaan. De race zelf was niet alleen hard door het warme weer, maar ook door de ongevallen, de strijd op de piste en het verschroeiende ritme. Ik kan me niet herinneren dat we ooit zo hard hebben gereden. Ik moet dan ook iedereen bedanken die betrokken was bij dit project en ik ga nu even gas terugnemen tot de volgende manche van het kampioenschap, op 18 september op de Duitse Nürburgring!”Tags: Christoff Corten, 24 Hours of Zolder, Belcar Endurance Championship, Hans Thiers, Frank Thiers, Jeffrey Van Hooydonk, Porsche 992 GT3 Cup, Russell Racing by NGT, Stijn Lowette

Zolder 24: NGT Racing met drie Porsche en ambities! , 10 Aug. 2022

Naast de deelname aan de Porsche Carrera Cup Benelux, waar NGT Racing afgelopen weekend weer goed was voor het podium, is het hoogtepunt van het seizoen 2022 zonder meer de 44ste editie van de 24 Hours of Zolder. Het team zet drie wagens in, drie Porsche uiteraard, twee Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – en één Porsche Cayman GT4. Het doel van NGT is drievoudig, want enerzijds mikt de formatie op de algemene zege in Zolder, in een strijd die bijzonder intens dreigt te worden, maar ook de zege in GTB en een goede zaak in de titelstrijd van het Belcar Endurance Championship zijn agendapunten. De Tip Top Rent Porsche Cayman GT4 staat namelijk tweede in de tussenstand van het nationale uithoudingskampioenschap en kan mits een sterke uithoudingsrace op het Limburgse asfalt een goede zaak in het kampioenschap doen. Afspraak in eerste instantie zaterdag om 16u00 voor de start van de wedstrijd en uiteraard 24 uur later, na een ware slijtageslag, voor de finish van de typische Belgische endurancewedstrijd.

Zolder en zijn uithoudingsrace heeft ondertussen al een ware historiek opgebouwd. 43 maal werd de race in Belgisch Limburg, volgens insiders de zwaarste van de wereld, zowel voor mens en machine, al verreden en ook de 44ste editie kondigt zich veelbelovend aan. Aan de start verschijnen niet minder dan tien Porsche 911 GT3 Cup, waarvan twee voor NGT Racing.

Marc Maton, teammanager van de formatie, stelt de troepen voor: “In de Russell Racing by NGT Racing bolide vinden we uiteraard de broers Hans en Frank Thiers, beide ex-winnaars van de race, naast Christoff Corten en Jeffrey van Hooydonk, ook al winnaars van deze wedstrijd. Zij krijgen het gezelschap van Stijn Lowette, die zich de afgelopen jaren opgewerkt heeft als een gedegen gentleman driver, die onder meer in de Porsche Carrera Cup Benelux laat zien dat hij wat in zijn mars heeft. Dat vijftal maakt deel uit van de kandidaten op de zege in Zolder, maar opgepast, ze zijn niet alleen. De concurrentie is loodzwaar, zowel van de andere Porsche 911, als van Audi en Lamborghini. Strategie, foutloos rijden en een snuifje geluk, zullen de ingrediënten van een goed resultaat worden, net als omgaan met de voorspelde hitte.”

De tweede 911 is voor twee Limburgers en twee Zuid-Afrikanen, met name Greg en Frank Stevens, naast hun Zuid-Afrikaanse vrienden Hein Lategan en Johan De Bruyn.

“Voor hen telt dat het een kennismaking met de wedstrijd is en dat zij dus veel meer als outsider van start gaan. Het viertal wil racen, uit de problemen blijven en zo hoog mogelijk eindigen, maar vooral ook plezier beleven aan de eerste deelname aan deze wedstrijd. De begeleiding en coaching, onder meer door Glenn van Parijs, zal hierbij een belangrijke rol spelen.”

Last but not least is er de Porsche Cayman GT4 van Arthur Peeters, Gunther Van den Bergh, Benjamin De Cock, Laurent Van Laere en Gaetan Lancksweerd. “Ons geheim wapen misschien wel… Tip Top Rent staat nu tweede in het kampioenschap, en mits een goed resultaat is de algemene titel een optie en dat is werkelijk schitterend voor het team, met enkele jonge wolven. Uiteraard is de eerste ambitie een goede race, met het oog op een zege in de klasse GTB!”

De 24 Hours of Zolder start woensdag om 15u30 met een parade van het circuit naar het centrum van Zolder, waarna de wagens naar het circuit terugkeren rond 19u00. De oefenritten en kwalificaties zijn voor donderdag 11 augustus, met een Superpole om 19u30, terwijl de race zelf zaterdag 13 augustus start om 16u00!Tags: Christoff Corten, 24 Hours of Zolder, Hans Thiers, Frank Thiers, Jeffrey Van Hooydonk, Porsche 992 GT3 Cup, Russell Racing by NGT, Stijn Lowette

Zege voor Russell Racing by NGT in Porsche Endurance Trophy Benelux , 17 Jul. 2022

Spa-Francorchamps, 17 juli 2022. Het voorbije weekend stond in de Belgische Ardennen de derde manche van de Porsche Endurance Trophy Benelux op het programma, uiteraard in het kader van het Belcar Endurance Championship. Het kampioenschap was toe aan zijn derde meeting van het seizoen 2022, na wedstrijden op Circuit Zolder en in het Franse Magny-Cours. Op het programma stond een race van 125 minuten en na twee zeges voor Belgium Racing was het aan Russell Racing by NGT om als eerste het podium op te mogen, voor tweemaal Belgium Racing. Het seizoen gaat nu naar zijn hoogtepunt met de 24 Hours of Zolder op 13 en 14 augustus, een wedstrijd waar Porsche bijzonder vaak succesvol is geweest.

Tijdens de kwalificaties was het nog aan Dylan Derdaele om als eerste af te klokken op de tabellen, maar de 125-minuten durende wedstrijd van de Porsche Endurance Trophy Benelux zou in het voordeel van de concurrentie uit Vlaams-Brabant uitdraaien. Jeffrey van Hooydonk reed in de zwartrode Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 - naar een tweede startplaats en tijdens de wedstrijd zou de ex-testrijder van Midland Toyota F1 met een sterke start de basis leggen van een eerste zege voor Russell Racing by NGT, samen met zijn Tiense teamgenoot Christoff Corten.

“Jeffrey heeft een waanzinnige wedstrijd gereden en ik ben enorm blij dat ik zijn schitterend werk heb kunnen afmaken”, aldus de tweevoudige winnaar van de 24 uur van Zolder, Christoff Corten. “We hadden het bij aanvang van het seizoen niet echt makkelijk om de overgang van de CN-prototypes naar de Porsche 911 GT3 Cup te maken, maar dit is duidelijk het teken dat we goed bezig zijn. We gaan ons nu zeer goed moeten voorbereiden op de komende 24 uur van Zolder en daar wordt het echt menens, want naast de vaste teams in het kampioenschap, komen er zeker bijkomende concurrenten die niet te onderschatten zullen zijn. Maar met de Porsche kan je voor de algemene zege in deze mooie klassieker gaan.”

100% betrouwbaarheid

Achter de Porsche van het winnende duo werd de strijd om de twee resterende podiumplaatsen pas in de slotfase uitgevochten, met een Belgium Racing Team-broederstrijd tussen Koen en Kris Wauters enerzijds en Michaël Cool en Dylan Derdaele anderzijds. Het waren uiteindelijk de mannen van Clouseau die het pleit in hun voordeel beslechtten en op die manier sluipen ze dichter bij de leiders Cool en Derdaele in het kampioenschap. Haverans-Goossens (Belgium Racing Porsche 991) en Renmans-Dons (Speedlover) sloten de klassering vor de diverse ‘911’ af, net voor de winnaars in GTB, Arthur Peters en Benjamin De Cock in de Tip Top Rent Porsche Cayman GT4.

“Opnieuw zagen alle Porsche van de diverse modellen het einde, ook in deze warmere omstandigheden en dat zonder problemen”, aldus Lars Plato, Series Manager van de Porsche Endurance Trophy Benelux. “Het is duidelijk dat Porsche uitstekende bolides klaarstoomt en dan denk ik onwillekeurig aan de 24 uur van Zolder, de volgende race van de Porsche Endurance Trophy Benelux. Ik ben ervan overtuigd dat ook we de diverse Porsche 911 GT3 Cup vooraan zullen zien in de einduitslag van de race zelf. Afspraak op 13 en 14 augustus op Circuit Zolder!”Tags: Christoff Corten, Spa Euro Race, Belcar Endurance Championship, Hans Thiers, Jeffrey Van Hooydonk, Porsche 992 GT3 Cup, Russell Racing by NGT, Porsche Endurance Trophy Benelux

Belcar Magny-Cours Cups , 08 Jun. 2022

De tweede race van zowel het Belcar Endurance Championship als de Porsche Endurance Trophy Benelux vonden plaats op de voormalige F1-omloop van Magny-Cours in Frankrijk. Voor Russell Racing by NGT Racing was het een kans op revanche na de opener van het seizoen op Circuit Zolder. Op het programma stond een race van 180 minuten onder een heerlijke zomerzon, met in de Porsche 992 GT3 Cup naast Christoff Corten en Hans Thiers ook de vicekampioen uit de Porsche Carrera Cup Benelux, Glenn van Parijs. Het trio reed een degelijke wedstrijd, maar een race-incident in de tweede helft van de race maakte dat er niet meer inzat dat een vijfde plaats in de Porsche Endurance Trophy Benelux en een zevende stek in het nationale uithoudingskampioenschap Belcar. De volgende afspraak van de beide kampioenschappen is op 16 en 17 juli op het circuit van Spa-Francorchamps.

Frankrijk was de plaats van afspraak voor de tweede, drie uur durende race van het Belcar Endurance Championship en de Porsche Endurance Trophy Benelux. Christoff Corten reisde naar het circuit af dat voor hem een nieuwe omloop in zijn racecarrière was, “een circuit dat echt wel leuk om te rijden is, met lange bochten en uitdagende stukken. Het is niet echt vlakbij, maar een nieuwe omloop is altijd leuk.”

De Porsche 992 GT3 Cup was weer als nieuw en de wedstrijd verliep in de aanvangsfase goed.

“De Porsche deed het inderdaad prima en ik zat goed in mijn ritme toen ik het stuur aan Glenn heb overgegeven, die meteen ook deed wat we van hem verwacht hadden. Echter Glenn raakte in een aanrijding betrokken en dat heeft ons de nodige tijd gekost, wat ons van een beter resultaat weghield. Het is des te meer jammer omdat de strategie goed zat, onze wagen echt top was en de pitstops prima werden uitgevoerd. Na Zolder, ben ik uiteraard een beetje ontgoocheld, maar dat is sport en wij gaan in Francorchamps op 16 en 17 juli en zeker tijdens de 24 uur van Zolder, midden augustus absoluut laten zien dat wij wel vooraan kunnen scoren. Ons team gelooft erin en we vormen een hecht geheel dus onze resultaten komen nog, daar ben ik van overtuigd. Dat is ook waarom sport op dit niveau zo belangrijk is en evengoed een band met ondernemen heeft, want ook daar is het niet altijd even makkelijk en moet je naar de volgende uitdaging kijken.”

Christoff Corten heeft nu een dikke maand de tijd om zich op die volgende race voor te bereiden en alle fans zijn meer dan welkom op het circuit in de Ardennen!Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Porsche 992 GT3 Cup, Russell Racing by NGT, Magny Cours Cups

Belangrijke punten voor Russell Racing by NGT , 18 May. 2022

Russell Racing by NGT Racing is het seizoen 2022 van het Belcar Endurance Championship behoorlijk gestart. Russell Racing by NGT Racing doet het dit seizoen in het Belcar Endurance Championship met Christoff Corten, Hans Thiers en Jeffrey van Hooydonk in een gloednieuwe Porsche 992 GT3 Cup en het trio startte het seizoen met een vijfde plaats. Het potentieel van het team en de rijders laat zeker beter toe, maar aan deze vijfde plaats zijn belangrijke punten verbonden en zoals steeds worden de prijzen pas aan de meet verdeeld. De volgende afspraak van het nationale uithoudingsseizoen is op 5 en 6 juni op de Franse voormalige F1-omloop van Magny Cours.

De 40ste verjaardag van het New Race Festival was de perfecte gelegenheid om het nieuwe seizoen van het Belcar Endurance Championship van start te laten gaan. Het Belgische nationale uithoudingskampioenschap is van gedaante veranderd en is nu weer het kampioenschap van de traditie met GT’s en toerwagens, zonder prototypes. Ook de duur van de wedstrijden is weer exact zoals in de gloriejaren met 125 minuten tussen start en finish. De eerste afspraak van het vernieuwde uithoudingskampioenschap op Circuit Zolder verliep voor Russell Racing by NGT Racing zonder grote problemen en het team eindigde uiteindelijk op een vijfde plaats.

Christoff Corten nam de start en beleefde een bewogen eerste deel van de race: “Ik heb de start genomen en de race was relatief chaotisch in de beginfase met veel incidenten en enkele tussenkomsten van de safetycar. Hierdoor ben ik niet bijzonder lang in de auto blijven zitten, in het belang van een goede strategie. Het is immers veel beter om van rijder te wisselen tijdens een neutralisatie van de race dan in volle wedstrijd. Ik heb mijn werk gedaan zonder problemen. De rest van de race was goed, zeker op vlak van teamwerk, maar ons tempo benutte nog niet 100% het potentieel van de nieuwe wagen. Dat komt uiteraard en vandaag hebben we belangrijke punten gescoord die ons gaan helpen in het behalen van onze doelstellingen.”

De volgende afspraak van het nationale uithoudingskampioenschap is op zondag en maandag 5 en 6 juni op de Franse omloop van Magny-Cours.Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, New Race Festival, Hans Thiers, Jeffrey Van Hooydonk, Porsche 992 GT3 Cup, Russell Racing by NGT, Circuit Zolder

Christoff Corten mikt op Belcar-titel in Porsche 992 GT3 Cup , 25 Mar. 2022

Het autosportseizoen is weer van start gegaan en na de internationale competities op circuit, start binnenkort ook weer het nationale autosportseizoen. Op 14 en 15 mei staat op Circuit Zolder de eerste manche van het Belcar Endurance Championship op de kalender, de eerste van zes afspraken met als jaarlijks en traditioneel hoogtepunt de 24 Hours of Zolder. Christoff Corten vindt voor deze editie van het nationale uithoudingskampioenschap… letterlijk onderdak bij Russell Racing by NGT. De snelle man uit Tienen doet het voor het eerst in jaren immers weer met een gesloten auto, de mythische Porsche 911, een auto waarmee Corten in het prille begin van zijn autosportcarrière al meerdere successen behaalde.

Christoff Corten was de afgelopen vijf seizoenen succesvol actief in het Belcar-kampioenschap, met één nationale titel en twee zeges in de 24 Hours of Zolder, maar dat was al die tijd in een auto zonder dak… Nu stapt Corten dus in een Porsche 992 GT3 Cup, één van de meest iconische GT-racewagens. Waarom die wissel, vroegen we aan Christoff Corten: “Het reglement van het Belcar Endurance Championship wijzigt voor 2022 waarbij de prototypes, zoals de Norma M20FC niet meer toegelaten zijn. Wij zijn dan meteen gestart om een sterke oplossing te vinden en ik denk dat de Porsche die oplossing biedt. De Porsche 992 GT3 Cup was vorig seizoen gloednieuw en werd meteen al vierde in een loodzware editie van de 24 Hours of Zolder en eerste GT-wagen. Dat zegt op zich al voldoende. Ons team, Russel Racing, doet voor de inzet van de wagen beroep op één van de meest ervaren Porsche-teams die ons land rijk is, met name NGT van Marc Maton. Zij zijn ook actief in de Porsche Carrera Cup Benelux en kennen de auto ondertussen door en door. Last but not least zijn er mijn vertrouwde teamgenoten, Hans en Frank Thiers, samen met Jeffrey Van Hooydonk en ik denk dat we met die cocktail heel ver moeten komen. Uiteraard zal de concurrentie stevig zijn, met diverse andere Porsche, naast de Lamborghini Supertrofeo en Audi R8 GT2, maar ik ga uit van ons kunnen! Ik heb mooie herinneringen aan het racen met Porsche en Jeffrey werd in 2013 nog de eerste kampioen in de Porsche Carrera Cup Benelux. Ook Hans en Frank hebben met de Porsche 911 jaren hoge ogen gegooid in Belcar. Ik kijk dus met ongeduld uit naar de start van het kampioenschap. Naast het Belcar Championship mikken wij ook op de Porsche Endurance Trophy, een competitie in de competitie tussen alle diverse Porsche!”

Het Belcar Endurance Championship doet maar liefst vier verschillende circuits in binnen- en buitenland aan, allemaal racetracks waar de F1 racet of geracet heeft. Afspraak dus op 14 en 15 mei voor wat alweer een stevig seizoen van het Belcar Endurance Championship lijkt te worden!Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Hans Thiers, Frank Thiers, Jeffrey Van Hooydonk, Porsche 992 GT3 Cup, Russell Racing by NGT

Doorzettingsvermogen levert podium op , 27 Sep. 2021

Op #TheRocket11 Krafft/PK Carsport Norma wisten Bert en Stienes Longin samen met Christoff Corten en de Zwitser Giorgio Maggi beslag te leggen op een mooie derde plaats. Na een resem technische problemen in de eerste helft van de etmaalrace moest het kwartet een stevige inhaalrace inzetten, waardoor de voldoening achteraf groot was.

“De ontgoocheling, die had ik zaterdagnacht al verwerkt”, gaf Stienes Longin met een brede glimlach toe. “Tuurlijk waren we naar hier gekomen om te winnen, maar als je na een paar uur door technische problemen (een olielek, red.) al uit de top-20 duikelt en een pak ronden aan de broek krijgt, dan weet je dat dat eigenlijk onmogelijk wordt. Maar we zijn blijven vechten, en er voluit blijven voor gaan.”

Dat de winnaars van de vorige editie van de 24 uur van Zolder er geen twee op een rij zouden van kunnen maken werd na nog een paar andere kleine euvels snel duidelijk. “Toch zit er geen schram op de auto”, vervolgt Longin jr. “We hebben alle vier elk binnen ons eigen kader een foutloze wedstrijd gereden. In een 24 uurs-race is dat al geen geringe prestatie. Derde worden, dat voelt in deze omstandigheden als een kleine overwinning. En het is een wereld van verschil met een toch altijd ondankbare vierde plaats.”

“We hebben er hard voor gevochten, ja”, vult Christoff Corten aan. “Lange tijd zag het er naar uit dat we ook naast het podium zouden vallen, maar we zijn blijven pushen. Ik vind het oprecht jammer dat één van onze concurrenten in de slotfase nog in de fout ging, maar toen wij konden doorschuiven naar plaats drie gaf dat toch heel wat voldoening.”

“Het is eigenlijk een klein mirakel”, aldus een grinnikende Bert Longin, die met zes overwinningen nog steeds recordhouder van de Limburgse etmaalrace blijft. “Nooit is er zo hard getrapt als in deze editie van de 24 Uur. We hebben gevochten als leeuwen. Dat onze radiocommunicatie al vroeg wegviel was een extra handicap, maar ik moet zeggen dat Stienes, Christoff en Giorgio dat goed hebben aangepakt. Dat is dan ook het voordeel als je met rijders onderweg gaat die professioneel met hun vak bezig zijn. Die weten ook in zo een moeilijke omstandigheden het hoofd koel te houden. Die podiumplaats laat ons uiteindelijk toch toe om met een positief gevoel op deze editie terug te blikken.”

En die zevende overwinning, waardoor Bert Longin alleen zegerecordhouder zou worden? “Daar ga ik volgend jaar opnieuw naar op jacht, beloofd!”, besluit Longin met een brede glimlach. Tags: Christoff Corten, 24 Hours of Zolder, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Stienes Longin

Christoff Corten wil een tweede opeenvolgende zege in de 24 uur van Zolder , 24 Sep. 2021

Christoff Corten wil een tweede opeenvolgende zege in de 24 uur van Zolder: “Ik kijk er echt naar uit om de fans weer te zien”

Er zijn in België twee 24-uursraces die er toe doen: de 24 uur van Spa voor de internationale top van de GT-rijders en de 24 uur van Zolder waar de beste Belgen zich met elkaar meten in prototypes, GT’s en toerwagens. In 2020 stond die laatste race niet op de agenda omwille van Covid-19, maar in 2021 kan Christoff Corten er zijn titel wel verdedigen. De snelle man uit Tienen is immers de laatste winnaar van de race, samen met vader en zoon Bert en Stienes Longin en de jonge Zwitser Giorgio Maggi.

Corten won met Norma al in 2017, de eerste maal toen voor een CN-prototype in Zolder. Hij deed dat huzarenstukje in 2019 over, wat hem de enige rijder in de wereld maakt die tweemaal een 24-uursrace won met een dergelijke racewagen. Uiteraard kan dus dit jaar Christoff Corten uiteraard niet ontbreken, temeer deze editie een heel bijzondere is en dat om meerdere redenen.

Christoff Corten blikt uitvoerig vooruit op de race. “Inderdaad, het is een bijzondere editie om meerdere redenen. Ten eerste is het de laatste editie met de open prototypes en dus moeten we voor volgend seizoen naar een andere piste gaan zoeken. Maar vooral, we willen dit jaar nog één keer winnen in de Norma M20FC. We deden het met exact hetzelfde team en wagen in 2019, vergaarden ondertussen nog meer ervaring. Er is dus geen reden waarom we het niet zouden kunnen doen. Bovendien kunnen we voor de technische ondersteuning op PK Carsport rekenen en dat op zich is al een stevige stap in de goede richting. Zolder is uiteraard een zeer harde race, geen sprint van start tot finish en daarom is juist onze ervaring zo belangrijk.”

Weer publiek “Ten tweede is er de komst van publiek en VIP’s zonder nog veel beperkingen en dat is geweldig. Ik heb alle respect voor de maatregelen van de voorbije maanden, dat was voor onze gezondheid. Maar racen is pas racen als de tribunes vol zitten. Ik kijk er dan ook echt naar uit om de fans weer te zien. Tot slot willen we na de moeilijke wedstrijden in de eerste helft van dit seizoen van het Belcar Endurance Championship, weer bij het succes van weleer aanknopen. Niet alleen voor ons, maar ook voor alle partners en sponsors en natuurlijk de supporters. Ik geef dus afspraak komende zondag om 16 uur voor een schitterend resultaat.”

De race start zaterdag om 16 uur.

Bron: https://www.hln.be/sport-in-de-buurt/christoff-corten-wil-een-tweede-opeenvolgende-zege-in-de-24-uur-van-zolder-ik-kijk-er-echt-naar-uit-om-de-fans-weer-te-zien~a3de3f31/Tags: Christoff Corten, 24 Uur van Zolder, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Stienes Longin, Giorgio Maggi

Zolder Historic GP: Overwicht van Longin, Longin en Corten niet beloond , 24 Aug. 2021

Men kan een gooi naar een verdiende zege doen, maar door pech de vruchten van de geleverde inspanningen niet plukken: het is een harde wet die ook in de autosport geldt. Die wetenschap zorgde er afgelopen zondag in Zolder echter niet voor dat de ontgoocheling van Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten er minder groot door was.

Twee wedstrijden van 125 minuten werden er tijdens de derde Belcar-meeting afgewerkt. Met de #The Rocket11 van Krafft Racing – een bolide die sinds kort in de ateliers van PK Carsport onder handen wordt genomen – waren vader en zoon Longin en Christoff Corten in elk van de twee races helemaal voorin te vinden.

Op zaterdag zorgde een stukke gaskabel er echter voor dat de Norma kort voor het eind moest worden geparkeerd, terwijl Bert Longin als slotrijder minstens op een tweede plaats aanspraak had kunnen maken. Op zondag leek dat te worden rechtgezet, toen het trio van #TheRocket11 zowat een minuut voorsprong bij elkaar wist te rijden. In het zicht van de streep ging er echter een wielnaaf stuk, waardoor ook in race 2 een frustrerend einde kende.

“We zaten zondagavond diep in de put, ja”, geeft Bert Longin eerlijk toe. “Zeker na het verloop van de tweede race. We hoorden bij de besten, en Stienes bleek ook wat sneller dan de concurrentie. Maar toen kwam de pechduivel nog eens langs. Iedereen weet dat die dingen kunnen gebeuren, maar daarom doet het niet minder pijn. Nu goed, dat is ook het teken dat iedereen in ons team stuk voor stuk een echte racer is, iemand die bereid is om alles te geven om voor een overwinning te gaan.”

Longin, Longin en Corten leggen zich nu volop toe op het hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship, de 24 uur van Zolder op 25 en 26 september. “De gebeurtenissen van afgelopen weekend verminderen onze motivatie niet”, stelt Stienes Longin kordaat. “De problemen waarmee we werden geconfronteerd zijn allesbehalve onoverkomelijk. Met een goede voorbereiding kunnen we in de 24 Uur zeker een gooi naar de overwinning doen.”Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Stienes Longin, Zolder Historic GP

“Schade beperkt” , 26 May. 2021

De tweede meeting van het Belcar Endurance Championship 2021, verreden op de Duitse Hockenheimring, werd voor Bert Longin en Christoff Corten een maat voor niets. Door omstandigheden buiten hun wil konden ze hun kansen nooit naar behoren verdedigen.

“Door een misverstand tussen Krafft Racing en mezelf werd onze auto dit weekend in Hockenheim ook ingezet in de Nederlandse SuperCar Challenge”, legt Bert Longin uit.

In die race liep het echter mis. De Nederlandse rijder van de Norma schoof zaterdagochtend tegen meer dan 200 per uur de bandenmuur in, en de Norma van Krafft Racing werd helemaal vernield. Deelnemen aan de kwalificaties voor de Belcar-race zat er voor Longin en Corten al zeker niet in, om 9 uur zondagochtend starten in de race over drie uur misschien nog net.

“Bij Krafft Racing tikten ze nog een ander chassis op de kop en dat hebben ze in de nacht van zaterdag op zondag opgebouwd”, vervolgt Longin het relaas. “Om twee voor negen was de wagen klaar. ’t Is te zeggen: de wagen reed. Afstellingen waren er niet, dus echt snelle rondes neerzetten behoorde niet tot de mogelijkheden.”

Onvermijdelijk deden zich in de race over drie uur ook nog wat technische problemen voor, zodat Longin en Corten zich al snel toelegden op het afleggen van voldoende aantal ronden, om zo toch te scoren. Dat lukte, met de punten voor de vierde plaats als onverhoopt resultaat.

“We moeten de jongens van het team bedanken voor de inspanningen die ze hebben geleverd”, stelt Christoff Corten. “Zo hebben we toch nog kunnen rijden en punten pakken.”

“We hebben de schade beperkt”, besluit Longin. “Die punten van de vierde plaats zijn levensbelangrijk, want met een nulscore hadden we de titel allicht mogen vergeten. Nu zijn we nog steeds in de running.”

In de tussenstand van het Belcar-kampioenschap prijkt #TheRocket11 nog altijd op een derde plaats, met 19 punten achterstand op de leider. In de ateliers van Krafft Racing wordt ondertussen al een nieuwe bolide opgebouwd, die tijdens het eerste weekend van juni op het circuit van Spa-Francorchamps zal deelnemen aan de derde Belcar-meeting van het seizoen.Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Stienes Longin, Hockenheim

“Tweede plaats resultaat van uitstekende teamprestatie” , 11 May. 2021

Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten legden bij de eerste race van het Belcar Endurance Championship 2021 met hun #TheRocket11 van Krafft Racing meteen beslag op een mooie ereplaats. Aan het eind van de wedstrijd over drie uur op het circuit van Zolder kwamen ze als tweede over de streep. Toch is er nog werk aan de winkel, stelt het trio in koor.

De vreugde was er, aan het eind van de 3-uursrace in het kader van het Zolderse New Race Festival. Maar ook het besef dat het nog beter kan en moet.

“We waren eigenlijk niet snel genoeg”, gaf Bert Longin achteraf zonder omwegen toe. “Deze tweede plaats is het resultaat van een uitstekende prestatie van het hele team. Wedstrijdindeling, strategie, pitstops, nergens hebben we iets laten liggen. Dit was het beste wat we op dit ogenblik kunnen bereiken.”

Niemand racet echter om tweede te worden. En al zeker Bert Longin niet. “Na afloop kreeg ik te horen dat ik tevreden moest zijn met ons resultaat”, stelt de Leuvenaar. “En ja, dat ben ik ook wel een beetje. Maar mijn racersbloed wil altijd winnen. En die mogelijkheid zat er vandaag eigenlijk niet in.”

#TheRocket11, een Norma-prototype uit de ateliers van Krafft Racing, is een splinternieuw exemplaar, en staat nog niet helemaal op punt. “We moeten een oplossing vinden, en daar wordt ook hard aan gewerkt”, weet Stienes Longin. “Qua afstellingen kunnen we wel al iets winnen, maar ook op het gebied van vermogen kan er wellicht wat tijd worden gewonnen.”

Tweede worden en belangrijke punten scoren is in zo een omstandigheden niet evident, weet ook Christoff Corten. “Bert reed een prachtige openingsstint”, doet Christoff Corten het relaas. “Maar toen ik het stuur overnam besloten we al snel om te proberen zo constant mogelijk te rijden, tegen een strak tempo. De bedoeling was om Stienes in de slotfase over relatief frisse banden te laten beschikken. Dat is goed gelukt. Door iets langer door te gaan konden we ook gebruik maken van een raceneutralisatie om onze laatste pitstop af te werken. Dat was perfect getimed. Zonder een stukke startmotor (waardoor de wagen moest worden aangeduwd en er onvermijdelijk een drive-through straf volgde, red.) had er misschien nog meer ingezeten, maar we mogen met deze tweede plaats al heel tevreden zijn.”

“Iedereen heeft zich het afgelopen weekend uit de naad gewerkt, en daar zijn we voor beloond”, besluit Bert Longin. “Maar willen voor het vervolg van het seizoen meer troefkaarten achter de hand kunnen houden, dan moeten we nu hard aan de bak. Volgende keer wil ik winnen.”

Volgende keer, dat is op Duitse bodem. In het voorprogramma van de 12 Uur van Hockenheim wordt op 22 en 23 mei de tweede manche van de Belcar Endurance Series afgewerkt.Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Stienes Longin, New Race Festival

Belcar Endurance New Race Festival , 05 May. 2021

Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten trekken met grote ambities richting de start van het Belcar Endurance Championship 2021. Hun geliefde #TheRocket11 kreeg niet alleen een nieuw kleedje, de bolide werd in de ateliers van Krafft Racing helemaal klaargestoomd voor twee belangrijke missies: de zege in de 24 uur van Zolder en de Belcar-titel!

Het heeft in deze coronatijden nogal wat voeten in de aarde gehad, maar Bert Longin is er de afgelopen maanden toch in geslaagd om zijn troetelproject op de sporen te krijgen. Ook in 2021 doet de zesvoudige winnaar van de 24 Uur van Zolder samen met zoon Stienes en Christoff Corten een gooi naar de nationale titel in de enduranceracerij.

“Wij hebben de eer en het genoegen om met fantastische partners te kunnen samenwerken”, stelt Bert Longin, vorige week met de PK Carsport-Audi en samen met Peter Guelinckx nog winnaar in de GT2 European Series. “Mensen met een grote passie voor auto’s en autosport. En neen, ook zij hebben het de afgelopen maanden niet makkelijk gehad. Bedrijfleiders hadden wel iets anders aan hun hoofd dan een raceproject te steunen. Maar door al vanaf de eerste weken van deze coronacrisis open kaart te spelen en samen naar oplossingen te zoeken, zijn al onze partners ons blijven steunen.”

Longin is dan ook vastbesloten om die samenwerking te bekronen met het hoogst mogelijke: de Belcar-titel. “We zullen dit seizoen hyperprofessioneel aanpakken”, legt de Leuvenaar uit. “Het is nog koffiedik kijken om te weten wie onze sterkste tegenstander wordt, maar eigenlijk doet dat er niet toe. We gaan uit van onze eigen sterkte. Ik wil heel graag alleen recordhouder worden in de 24 Uur van Zolder. Met sterke rijders als Stienes en Christoff naast me moet dat lukken.”

Met #TheRocket11, een Norma-prototype uit de ateliers van het Franse Krafft Racing, komt het trio uit in de Belcar Proto-divisie, de hoogste van de drie divisies in het wat herschikte Belcar Endurance Championship. “Ons team leerde twee jaar geleden de Belcar kennen, en we hadden onmiddellijk door dat dit een kampioenschap van hoog niveau is”, aldus Stéphane Krafft. “Onze rijders verdienen dan ook de allerbeste bolide. Het is een hele eer om met Bert samen te werken, en het zou ongelooflijk zijn mochten we hem dit jaar een zevende zege in de 24 Uur van Zolder kunnen bezorgen.”

Dat hoogtepunt van het seizoen staat dit jaar begin juli op het programma. “In wezen verandert dat weinig in vergelijking met een weekend in augustus”, weet Stienes Longin. “Misschien zullen we minder last hebben van een of ander warmteonweer, en zijn er iets lagere temperaturen, maar dat zal het zo ongeveer zijn.”

Christoff Corten deelt de mening van zijn teamgenoot, en samen hopen ze op één ding: “Dat er opnieuw toeschouwers kunnen aanwezig zijn”, klinkt het in koor. “Die fans, de genodigden, de hele ambiance, die maken toch de 24 Uur tot wat ze zijn: een groot feest van de autosport.”

Het Belcar Endurance Championship start op 9 mei in Zolder, waarna nog meetings volgen in het Duitse Hockenheim en Spa-Francorchamps. Na de 24 uur worden in het najaar nog twee races in Zolder afgewerkt.

“Het wordt niet eenvoudig, maar we zijn vast van plan om er een schitterend seizoen van te maken”, besluit een vastberaden Bert Longin. “Al is het maar om iedereen die ons en de autosport is blijven steunen van ganser harte te bedanken.”Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Stienes Longin, New Race Festival

Longin, Longin en Corten kampioen met Krafft Racing! , 03 Nov. 2020

Door het annuleren van de 24 uur van Zolder, oorspronkelijk voorzien voor volgend weekend, komt er een voortijdig einde aan het Belcar Endurance Championship 2020. Voor Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten betekent dat dat ze nu zeker zijn van de titel in de Belcar 1-klasse, de topcategorie van het nationale uithoudingskampioenschap.

Voor het tweede opeenvolgende seizoen wisten Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten de Belcar 1-titel te veroveren. Met hun #TheRocket11 Norma uit de ateliers van het Franse Krafft Racing reden ze dit seizoen naar één overwinning en vier tweede plaatsen. Naast die prestigieuze titel in de hoogste Belcar-klasse tikte het trio ook als derde in de algemene Belcar-eindstand aan. Zo zijn ze meteen ook het enige team uit de competitieve Belcar 1-klasse in de top 5 van die algemene rangschikking, tussen wagens uit minder sterk bevolkte categorieën.

“Stéphane Krafft heeft met zijn team vorig jaar de Belcar-handschoen opgenomen”, vat Bert Longin samen. “Dat resulteerde meteen in de Belcar 1-titel en een zege in de 24 uur van Zolder. Dit jaar wist hij dat resultaat te bevestigen, en dat tegenover teams die al jaren Belcar-ervaring hebben. Hoed af voor Stéphane, zeg ik dan.”

Ook Stienes Longin en Christoff Corten zijn uiteraard blij met de titel, al hadden ze beiden het gevoel dat er nog meer inzat. “We hadden graag nog de 24 uur gereden, ook al zou die worden ingekort naar 12 uur”, klinkt het in koor. “We hadden een reële kans om te winnen, en dat zou ons meteen ook toelaten om nog een gooi naar de algemene titel te doen. Maar goed, het is nu zo. We moeten tevreden zijn met wat we hebben.”

“Voor niemand zijn dit makkelijke tijden, ik begrijp dan ook volkomen de beslissing om de 24 uur te schrappen”, voegt Bert Longin er nog aan toe. “Als team en als rijders moeten we vooral dankbaar zijn dat we ook nu nog de steun kunnen genieten van onze partners. Ook zij zijn stuk voor stuk winnaars.”

Yves Maes, van Containers Maes, is één van die partners. Ook Maes houdt een positief gevoel aan dit toch bijzondere seizoen over. “Ik was erg verrast over de return die autosport in België krijgt, zowel op sociale media als in de traditionele pers”, aldus Maes. “Dat bewijst ook de Auxipress analyse voor 2020. Mijn bedrijf is heel veel in beeld geweest, en daar is het toch om te doen. De samenwerking met Bert en co loopt bovendien heel makkelijk, het is alsof we elkaar al tien jaar kennen. Maar er is ook een eenvoudige reden waarom het zo goed klikt, met het hele team: zij willen winnen, en ik ook.

Voor een nieuwe champagnedouche wordt het evenwel nog even wachten, maar het geloof in het nationale endurancekampioenschap blijft. “Ik geef het je nu al op een briefje”, besluit Longin. “Volgend jaar zijn wij met onze bolide van Krafft Racing opnieuw van de partij. Om het nog beter te doen dan dit jaar.”Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Stienes Longin

Balans van het weekend: pole, podium en opgave , 20 Oct. 2020

De voorlaatste meeting van het Belcar Endurance Championship, in het kader van de prestigieuze DTM-meeting op Circuit Zolder, werd voor Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten een frustrerende bedoening. In de eerste race tikten ze nog als tweede aan, in de tweede moesten #TheRocket11 van Krafft Racing voortijdig naar de kant.

De oorzaak van zoveel frustratie? De normtijd van 1’30”, die door de Belcar-organisatie aan alle deelnemers wordt opgelegd om een gelijke strijd te produceren tussen de kleine prototypes – zoals de Norma van Krafft Racing – en de GT-wagens – zoals de Lamborghini van kampioenschapsleider Belgium Racing.

“In principe kunnen wij in Zolder een paar seconden sneller dan die 1’30”, legt Bert Longin uit. “Zeker nu er nieuwe asfaltlaag ligt. Maar dat nieuwe asfalt zorgt er ook voor dat de GT’s sneller worden, en dus die 1’30” veel dichter kunnen benaderen. Terwijl wij onze extra snelheid niet mogen benutten.” Want wie onder de anderhalve minuut duikt, die krijgt een drive-through aan de broek. Om dat te vermijden werkt ieder prototype-team met een zogenaamde ‘predictable lap timer’, die de rijder aan het stuur ‘voorspelt’ wat zijn rondetijd zal zijn.

“Met als resultaat dat je meer op dat schermpje dan op de baan zit te kijken”, legt Christoff Corten uit. “Ik wil het woord ‘gevaarlijk’ niet in de mond nemen, maar ideaal is het niet. En plezant al zeker niet.” Als het systeem bovendien niet naar behoren werkt, en elke rijder een keer tegen de lamp loopt, dan stijgt de frustratie nog meer. “Ik begrijp niet waarom ons systeem – dat voordien perfect functioneerde – nu af en toe tilt sloeg”, stelt Longin sr. “Maar goed, dat is onze schuld. Waar we wel niets kunnen aan doen is het gebrek aan rijplezier die de normtijd veroorzaakt. En dan hebben ik het niet alleen over ons. Zowel bij andere proto-teams Russell Racing, T2 Racing als bij Krafft is de stress duidelijk voelbaar. Dat moet veranderen.”

Ondanks die frustraties was er bij Krafft Racing toch enige reden tot tevredenheid. “De auto functioneerde beter dan ooit tevoren”, vulde Bert Longin aan. “In de kwalificaties haalden we een pole, en de eerste wedstrijd finishten we op het podium.”

Dat podium leek ook in de tweede race binnen handbereik, maar iets na halfweg schoof de Norma in de Bianchi-bocht de grindbak in. “Ik vermoed dat er iets misliep bij de motor, waardoor de achterkant uitbrak”, stelt Stienes Longin, die op dat moment aan het stuur zat. “Maar het kan evengoed zijn dat ik een foutje heb gemaakt. Die dingen gebeuren.”

Die lage puntenoogst in de tweede race hoeft niet onmiddellijk nadelige gevolgen te hebben voor de titelstrijd. Daar mag immers een schrapresultaat in rekening worden gebracht. Met nog enkel de 12 Uur van Zolder te gaan maakt het trio van Krafft Racing nog altijd aanspraak op de titel, zowel in de Belcar 1-prototypeklasse als in de algemene rangschikking.

"Al moeten we eerlijk: bij dat laatste hebben we het niet meer in eigen handen”, besluit Stienes. “Wat niet wegneemt dat we er alles zullen aan doen om de zege in de 12 uur op zak te steken. We zijn vastbesloten om het seizoen met een hoogtepunt af te sluiten.”Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Stienes Longin

"We geven nooit op, dat zit in ons DNA" , 15 Oct. 2020

Volgend weekend wordt in Zolder, in het kader van de prestigieuze DTM-meeting, het voorlaatste raceweekend van het Belcar Endurance Championship 2020 afgewerkt. Twee races staan er op het programma, waarin Bert en Stienes Longin samen met Christoff Corten aan het stuur van #TheRocket11 Norma van Krafft Racing zullen proberen hun overwinning van de vorige meeting te herhalen.

Eénvoudig wordt dat evenwel niet. Als winnaar van de Belcar-race in het kader van het Zolderse American Festival moet de #11 Krafft Racing dit weekend in de eerste van twee races over 105 minuten immers langer in de pits vertoeven.

“Bij elk van de twee verplichte pitstops moeten we 15 seconden langer stilstaan”, legt Christoff Corten uit. “Een maatregel die deel uitmaakt van de Belcar-reglementen, dat wisten we op voorhand. Maar in normale omstandigheden maak je in een race over minder dan twee uur nooit een halve minuut goed. Niet dat we het niet zullen proberen, natuurlijk. Maar we zullen dan wel een perfecte race moeten neerzetten.”

“Ik denk inderdaad dat onze zegekansen op zondag iets groter zijn”, vult Stienes Longin fijntjes aan. “Maar je weet maar nooit. Als we één van die lange pitstops tijdens een neutralisatie kunnen afwerken, is er misschien nog één en ander mogelijk.”

Longin jr. had twee weken geleden graag deel uitgemaakt van de zegeviering, maar verkoos begrijpelijkerwijs om zich helemaal op zijn NASCAR-opdracht te concentreren. “Dat zorgt dit weekend wel voor een beetje extra motivatie”, geeft de Leuvenaar grijnzend toe. “Ik wil ook wel eens winnen.”

“En dat hoort zeker tot de mogelijkheden”, stelt vader Bert onomwonden. “We hebben dit seizoen al bewezen dat we misschien wel het meest homogene team van het hele kampioenschap zijn. Als we foutloos kunnen blijven spelen we altijd mee voor de overwinning.”

Om hun titelkansen te vrijwaren zullen #TheRocket11-rijders in ieder geval zwaar moeten scoren. De ietwat aparte Belcar-puntentelling, waarbij ook het resultaat in de klasse een belangrijke rol speelt, zorgt voor een extra uitdaging.

“Tuurlijk aanvaarden we die puntentelling, anders hadden we ons niet voor een heel seizoen ingeschreven”, licht Bert Longin toe. “Maar niemand zal ontkennen dat het voor teams en rijders uit de Belcar 1-klasse, de sterkst bezette klasse van het kampioenschap, lastiger is om ook algemeen kampioen te worden.”

“Links en rechts hoor ik dan ook dat die titelstrijd al beslist is”, besluit Longin. “Dat is dan zonder ons gerekend. Wij zullen de strijd nooit opgeven, dat zit in ons DNA. Tot de laatste meter van de 12 uur van Zolder (volgende maand de seizoensafsluiter, red.) zullen wij onze kansen verdedigen.”

De twee Belcar-races van volgend weekend duren elk 105 minuten, en starten zowel zaterdag als zondag om 16u15.Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Stienes Longin

"Tevreden, maar het kan nog beter" , 07 Sep. 2020

Tijdens de tweede manche van het Belcar Endurance Championship 2020 in het Nederlandse Assen legden Christoff Corten, Bert & Stienes Longin met de Norma M20 van Krafft Racing in beide doornatte races beslag op de tweede plaats. Dat het in de regen steeds beter loopt, opent perspectieven voor de toekomst.

“Niet gewonnen, niet verloren”, vatte Bert Longin het weekend op het legendarische TT Circuit in Assen samen. “Dit waren geen makkelijke races, in omstandigheden die best apocalyptisch mogen genoemd worden. Dit is het soort wedstrijden waarin er niet veel pech nodig is om met lege handen achter te blijven. Dat we toch twee keer als tweede over de streep zijn gereden, is dus een opsteker.”

De eerste wedstrijd was er één voor de geschiedenisboeken met een bijzonder zware stortbui ergens halverwege de wedstrijd.

Christoff Corten: “Het was echt alsof de hemelsluizen alle regen van Nederland boven Assen uitgoten… De piste werd binnen luttele seconden herschapen in een zwembad en we stonden allemaal op slicks, inclusief mijn teamgenoot Bert Longin… die toch al wat watertjes doorzwommen heeft. Bert overleefde zijn laatste ronde voor de pitstop, maar in de pitlane was er plots aquaplaning, waardoor je als rijder echt een passagier in je eigen auto wordt. Bert kon echt niets meer doen en had het geluk dat de auto niet al te veel beschadigd raakt. We konden het tweede deel van de race verderzetten en sleurden een mooie tweede plek uit de brand, een plek die ons zeer kostbare punten opleverde. Met dank aan het team dat we op die manier meteen een goede zaak in het kampioenschap konden doen!”

Op zondag…

Ook op zondag waren de weergoden de Belgische rijders niet goedgezind. Alweer lag de piste er doordrenkt bij en dat maakte racen bij momenten zelfs onmogelijk. Vooral in de eerste fase van de race stond de piste bijna blank.

Het liet Stienes Longin toe om een megastint te rijden, het tempo van de leiders te volgen, en door te schuiven naar de tweede plaats. “Ik ben blij dat ik mezelf eens heb kunnen bevestigen dat ik snel kan gaan in de regen”, grijnst Longin jr. “Als je niet over de juiste afstelling beschikt is het moeilijk om daar over te oordelen. Nu liep de wagen een pak beter, maar we moeten er blijven aan werken om hem helemaal perfect te krijgen.”

De bemanning van de #TheRocket11 trekt als tweede in de Belcar 1-tussenstand naar de volgende meeting. Die wordt op Circuit Zolder gehouden, in het kader van het NASCAR American Festival op 3 & 4 Oktober.Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Stienes Longin, TT Circuit Assen

Longin-Longin-Corten: “Grotere kans om te winnen” , 02 Sep. 2020

Het Belcar Endurance Championship 2020 is dit weekend aan zijn tweede manche toe, in het kader van het prestigieuze DTM-weekend op het TT Circuit in het Nederlandse Assen. Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten zullen er met de Norma M20 van Krafft Racing er alles aan doen om een eerste seizoenszege te veroveren.

Na de openingsmanche in Zolder mocht het trio van de in de Belgische kleuren uitgevoerde Norma meteen de eerste trofeeën van het seizoen omhoog steken. Tweede algemeen, tweede in de Belcar 1-klasse: na het lange wachten was het een degelijke start van het seizoen.

“Maar het kan beter natuurlijk”, stelt Bert Longin met een brede grijns. “We weten waar het hebben laten liggen - de pitstops zullen deze keer sneller verlopen, dat geef ik je op een briefje - en zijn meer dan ooit klaar om in beide races voor de overwinning te gaan.”

Beide races, inderdaad. In Assen worden er immers meteen twee wedstrijden afgewerkt. “In die van een uur op zaterdag deel ik allicht de wagen met Christoff, tijdens die van 120 minuten op zondag – met twee verplichte pitstops - rijden we alle drie”, legt Longin sr. uit.

Stienes Longin gaat bovendien ook aan de slag in de Nederlandse Supercar Challenge, met een BMW M2 CS. “Een project om ondernemer Peter Guelinckx wat te helpen bij zijn eerste stappen in de autosport”, legt Longin uit. “Dat valt zonder probleem te combineren met de Belcar-races.”

Belcar-races waar Stienes een heel goed oog in heeft. “Ik denk dat onze kans om in Assen te winnen groters is dan in Zolder, ja”, aldus de Leuvenaar. “De snelle bochten van het TT Circuit liggen onze Norma uitstekend en we zijn heel goed voorbereid. Ik weet dat het zou kunnen regenen, maar als dat niet op het laatste moment gebeurt, en we dus tijd krijgen om onze set-up aan te passen, dan zou dat geen probleem mogen opleveren.”

Ook Christoff Corten heeft al wat ervaring op de omloop in de Nederlandse provincie Drenthe, en blikt vol vertrouwen vooruit. “Assen is één van mijn lievelingscircuits, inderdaad”, glimlacht Corten. “Ik weet dat onze Belcar-concurrenten er sterk voor de dag zullen komen, maar dat boezemt ons geen schrik in. We kunnen ze aan.”

Voor het eerst dit seizoen zijn er ook opnieuw toeschouwers toegelaten. Wie de races in The Cathedral of Speed live wil bijwonen moet wel op voorhand tickets kopen, via DTM-Assen.com .

“Ik kijk er al naar uit”, besluit Bert Longin. “De fans hebben veel te lang op hun honger moeten zitten, en we zijn vast van plan om ze heel wat spektakel aan te bieden.”

De vrije trainingen voor de tweede Belcar-meeting van 2020 worden op vrijdagochtend (11u25) afgewerkt, ’s namiddags (17u25) volgen dan de kwalificaties. Geracet wordt er op zaterdagochtend (11u20, één uur) en zondagnamiddag (16u35, 120 minuten).Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Stienes Longin, TT Circuit Assen

Corten start met podium , 10 Aug. 2020

Wat een jaar… Corona zorgde voor heel wat problemen op erg diverse vlakken en uiteraard werd de autosport ook getroffen, al staat dat helemaal in de schaduw van al het menselijke leed dat de ziekte veroorzaakte. Maar nu is de kop eraf! In Zolder werd weer geracet en het team van Christoff Corten pakte meteen een sterke tweede plek en dat in een wedstrijd die…. onverwacht werd bemoeilijkt door de regen.

Bovendien was deze meeting een test voor de teams en rijders en het Circuit Zolder om te kijken in welke mate veilig aan autosport kan gedaan worden. “De autosport is hier de winnaar dit weekend, want alles verliep quasi vlekkeloos. Een dikke pluim voor de organisatoren en de teams en rijders”, vertelt Christoff Corten na de race. “Sportief zijn we goed gestart en weten we meteen wie onze tegenstanders zijn in het kampioenschap en ik heb er meer dan ooit zin in!”

Net voor de kwalificaties begon… het op de Limburgse omloop plots te druppelen en die enkele druppels werden al snel een stortbui die geheel tegen de verwachtingen in uren zou duren, zodat zelfs bij het begin van de race de baan er nog nat bij lag.

Christoff Corten: “De start was misschien een beetje chaotisch, maar al snel nestelden wij ons in de top-3 en konden we voor de zege vechten. Stienes reed een prima eerste stint en Bert kon het verschil op de leiders helemaal wegwerken, maar vervolgens kenden we een klein euvel bij het tanken en daar ging de race mogelijk wel verloren. Nu goed, alle respect voor de winnaars en het seizoen is nog heel jong, al zijn we al augustus…Dit was zoals iedereen weet, de eerste wedstrijd en ik denk dat de grootste zege vandaag was dat we hebben kunnen racen en dat de hele meeting voor mij perfect is verlopen. De mensen van de autosport hebben laten zien dat regels er zijn om gerespecteerd te worden, dat een masker misschien niet leuk is om te dragen, maar dat we het voor onze sport wel kunnen.”

De volgende race van het Belcar Endurance Championship vindt plaats op 5 en 6 september in het Nederlandse Assen.Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Stienes Longin, Belcar Race Day

Belcar Race Day: Christoff Corten gaat weer racen , 07 Aug. 2020

Wat een jaar… Corona zorgde voor heel wat problemen op erg diverse vlakken en uiteraard werd de autosport ook getroffen, al staat dat helemaal in de schaduw van al het menselijke leed dat de ziekte veroorzaakte. Maar ook hier is er licht aan het einde van de tunnel en iedereen hoopt zo snel mogelijk weer een meer normaal leven op te nemen. Nu zondag kan dat al voor de rijders van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder. Weliswaar met de strengst mogelijke veiligheidsvoorzieningen, is de organisatie erin geslaagd om voor de eerste manche van het nationale uithoudingskampioenschap de nodige toelatingen van de overheden te krijgen. Dit huzarenstukje is te danken aan de sterke organisatie van ons nationaal kampioenschap en dus… “Gaan we racen!”, weet een zeer blije Christoff Corten.

Iedereen weet hoe moeilijk de afgelopen maanden zijn geweest en we zijn nog niet aan de meet van de wereldwijde Corona-pandemie. Maar dat mag niet betekenen dat er niet een oplossing kan gezocht en gevonden worden voor problemen die zich nu voordoen. Publiek op sportevenementen is voorlopig nog uit den boze, maar racen kan dus wel weer, uiteraard met een strikt respect voor de opgelegde normen. Zondag om 14u30 zullen de motoren dus eindelijk weer draaien en gaan ook Stienes en Bert Longin, samen met Christoff Corten aan het seizoen beginnen in hun Norma M20FC in de Belgische kleuren. Het Franse Krafft Racing zorgt opnieuw voor de technische inzet van de wagen, die vorig seizoen al vicekampioen werd.

Christoff Corten: “We gaan weer racen, verdorie, hier heb ik naar gesnakt. We zitten ondertussen al negen maanden te wachten op een race, dat werd erg lang. Ik ben er zeker van dat we veilig gaan kunnen werken, de maatregelen zijn strikt genoeg en we zagen al in het buitenland en op andere Belgische circuits dat autosport nu eenmaal een sport is die zich relatief makkelijk laat beoefenen in de gegeven omstandigheden. Wij rijden niet in peloton of springen op elkaar na afloop van de wedstrijd (lacht). Ik kijk ontzettend naar de race uit en ben heel blij dat we aan ons seizoen kunnen beginnen. En laat me nu al mijn partners bedanken voor deze schitterende opportuniteit!”

Op zaterdagmiddag (16u45) krijgen de proto-, GT- en toerwagen-teams tijdens een vrije testsessie de gelegenheid om de dikke laag stof van hun bolides te blazen, om zo helemaal klaar te zijn voor de kwalificaties op zondagochtend (10u30). Om 14u30 gaat dan – eindelijk! – de eerste race van het Belcar Endurance Championship 2020 van start, om drie uur later te worden afgevlagd.Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Stienes Longin, Belcar Race Day

Christoff Corten: “Belcar-titel en derde zege in de 24 Uur” , 11 Mar. 2020

Volgende maand start in Zolder de editie 2020 van het Belcar Endurance Championship. Eén van de absolute blikvangers op de startgrid wordt de zwart-geel-rode Norma M20 van Krafft Racing, de bolide die Christoff Corten zal delen met Bert en Stienes Longin. Het doel van de Vlaams-Brabander is duidelijk: een derde overwinning in de 24 Uur van Zolder scoren en de algemene Belcar-titel binnenhalen.

2019 was een uitstekend seizoen voor Christoff Corten, met als hoogtepunt de overwinning in de 24 Uur van Zolder. De samenwerking met Bert en Stienes Longin en het Franse Krafft-team verliep uitstekend en leidde ook tot de titel in de Belcar 1-klasse, en een tweede plaats in de algemene eindstand.

“Dit jaar willen we nog net ietsje beter doen”, stelt de 28-jarige Corten met de glimlach. “In de 24 Uur van Zolder ga ik na winst in 2017 en 2019 voluit voor een derde overwinning, maar ik zou toch ook graag die algemene Belcar-titel veroveren.”

Het niveau van het nationale uithoudingskampioenschap is er de laatste paar jaar stevig op vooruit gegaan, en ook voor 2020 wordt de concurrentie niet min. Een foutloos seizoen rijden lijkt een absolute voorwaarde om de titel te kunnen veroveren.

“Dat beseffen we maar al te goed”, stelt Corten resoluut. “Krafft Racing maakte vorig jaar zijn debuut in de Belcar, en hoewel het team absoluut top is, was het nog niet vertrouwd met alle kleine finesses van de Belgische racerij. Daarom hebben we afgelopen winter eens alles rustig op een rij gezet en bekeken hoe we eventuele tekortkomingen kunnen wegwerken. Met Frank Thuriaux en Hans Saenen hebben we nu twee heel ervaren mensen op sleutelposities, en die verbeterde teamstructuur zou ook betere resultaten moeten opleveren.”

Net zoals in 2019 begint het Belcar-seizoen eind april, in het kader van de DTM-meeting op Circuit Zolder, met twee races van 120 minuten. Eind juni maakt de Belcar deel uit van de Spa Summer Classic, en op de Ardense omloop zal een wedstrijd van 180 minuten worden afgewerkt. Van 6 tot 9 augustus volgt dan het hoogtepunt van het Belcar-seizoen, de 24 Uur van Zolder. Nadien volgen nog twee races van 60 minuten op de 'Cathedral of Speed', het TT Circuit van Assen, en de seizoensfinale van 180 minuten wordt in het kader van het American Festival in Zolder afgewerkt.

“Meer wedstrijden van lange adem dus, en zo heb ik het graag”, besluit Corten. “Iedereen is het er over eens dat dit een van de meest onderhoudende Belcar-seizoenen van de laatste paar jaar wordt, en we zijn vast van plan om er een hoofdrol in te spelen!”Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Stienes Longin

Christoff Corten, Stienes Longin en Bert Longin pakken titel in Belcar 1 klasse , 21 Oct. 2019

“Uiteraard was ik ook liever algemeen kampioen geworden”, is Christoff Corten eerlijk na de finish van de finale van het Belcar Endurance Championship in het Noord-Nederlandse Assen. “Maar ik ben enorm trots op het voorbije seizoen, met een titel in een zware klasse, een zege in de 24 Uur van Zolder en de titel van vicekampioen in het Belcar Endurance Championship als resultaat hier vandaag op de slotavond van het seizoen. Ergens is er een gevoel van wat als… maar laat ons zeggen dat we volgend jaar nu weten waarom we racen, ik wil absoluut die titel.”

Voor Christoff Corten, Stienes Longin en Bert Longin werd de finale dus een anticlimax na een schitterend seizoen. De Norma M20FC, die zo betrouwbaar was, gaf dan toch een krimp en een probleem aan de achterophanging van de Franse prototype maakte een einde aan de titelstrijd in Assen.

Vooraf was geweten dat het niet makkelijk zou worden voor Christoff Corten, Stienes Longin en Bert Longin in de Norma M20FC in de kleuren van Maes Containers. Maar het drietal uit Leuven geeft nooit op voor de vlag gevallen is en met die instelling begonnen ze aan het weekend in het Noord-Nederlandse Assen. De auto stond na de kwalificaties mee vooraan en dus moest nog alles gespeeld worden.

Christoff Corten: “Wij waren erg gemotiveerd, ondanks de moeilijke uitgangspositie. We zouden alles geven en dan wel zien na de race, waar we gestrand zouden zijn. Stienes nam een goed start, ging mee voor de zege tot een probleem met de achterophanging een lange pitstop vereiste. Meteen waren de kansen op de titel weg en was het zeker dat we vicekampioen zouden worden. Ik hou eraan om mijn teamgenoten, Bert en Stienes te bedanken, maar ook Norma, het team Krafft Racing en de mensen van Maes Containers die allemaal samen dit seizoen hebben mogelijk gemaakt. Ik ben trots op wat we bereikt hebben, met de zege in de 24 Uur van Zolder uiteraard als hoogtepunt. Ik kan daar niet veel meer aan toevoegen, want hier valt het doek over het Belcar Endurance Championship 2019. Meer dan, afspraak volgend seizoen, hoeft er niet meer gezegd te worden.”Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Stienes Longin

Corten en Longin gaan voor de titel in Assen , 16 Oct. 2019

Iedereen herinnert zich de dramatische omstandigheden van de wedstrijd van het Belcar Endurance Championship in Zolder goed twee weken geleden. Hevige regen zorgde voor een verrassend wedstrijdverloop, een wedstrijdverloop dat resulteerde in een top 10 algemeen en een podium in de klasse voor Christoff Corten en Bert Longin aan het stuur van de Krafft Racing Norma M20FC. We zijn nu twee weken later en zondag valt in het Nederlandse Assen het doek over het Belcar Endurance Championship. De #11 Krafft Racing Norma, met Stienes Longin en Christoff Corten aan het stuur, zal moeten rekenen op wedstrijdomstandigheden om alsnog de nationale titel binnen te halen.

Het Belcar Endurance Championship is een mix van diverse types van wagens, prototypes, maar ook GT-wagens en toerwagens, die ieder in één van de zes klassen zijn onderverdeeld. Naast de punten van de top-10 tellen ook de punten van de individuele klasse mee voor het algemene klassement en zo kan in theorie een ‘kleine’ toerwagen ook nationaal kampioen worden, naar het voorbeeld van de filosofie van de Duitse VLN. Volgt u nog? Dat maakt dat voor de race in Assen, een GT, in principe minder snel over één ronde dan de Norma van Krafft Racing, het kampioenschap leidt.

“Omdat de Lamborghini in een andere klasse uitkomt kunnen we hen niet verhinderen de maximale score in hun klasse te pakken”, legt Christoff Corten uit. “Als zij door een klassezege 25 punten op zak steken, wordt het voor ons heel moeilijk de algemene titel te veroveren. Met andere woorden: we hebben het niet in eigen hand.”

Niet dat die vaststelling iets afdoet aan de motivatie van de crew van de #11 Krafft Racing Norma. Omdat Bert Longin op dit ogenblik nog in Australië vertoeft – en daar in de World Solar Challenge om een podiumplaats strijdt – wordt die in Assen door Stienes Longin en Christoff Corten bemand.

Stienes Longin zal dit weekend voor het eerst op het beroemde TT Circuit in Assen rijden, maar Christoff Corten deed dat eerder al.

“Al is dat een tijdje geleden”, lacht de Brabander. “Ik reed er ooit met een Westfield, een Ferrari ook. Assen is echt een circuit voor de Norma, met veel lange en snelle bochten. Inhalen is er niet makkelijk, maar zeker niet onmogelijk. Bij de droge races die we dit seizoen al afwerkten waren we steevast voorin te vinden, er is geen reden waarom dat op de Nederlandse omloop niet zou kunnen.”

In Assen worden op zaterdag de vrije trainingen (10u25) en kwalificaties (17u10) afgewerkt, de beslissende Belcar race start op zondag om 10 uur.Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Stienes Longin

Corten en Longin overleven de stortregens , 08 Oct. 2019

De weersomstandigheden in Zolder waren apocalyptisch en hadden een bijzonder grote invloed op het verloop van de voorlaatste proef van het Belcar Endurance Championship op het Limburgse asfalt. In die omstandigheden redden Christoff Corten en Bert Longin de meubelen en pakten een mooie derde plek in de klasse voor de prototypes.

Dankzij hun resultaat zijn Longin-Corten goed op weg naar de titel in de klasse en ook de algemene titel is zeker nog mogelijk voor het Leuvense duo in de Franse prototype. De finale van het nationale uithoudingskampioenschap volgt al over twee weken in het Nederlandse Assen. “Daar gaan we voor het perfecte resultaat en uiteraard de titel”, aldus Christoff Corten, “een nationale titel laten we zeker niet ontsnappen en we gaan onze huid erg duur verkopen, daar mag de concurrentie rekening mee houden!”

Zelden is er in Zolder zo een verregende wedstrijd gehouden als dit weekend. De voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship werd het slachtoffer van één of ander lagedrukgebied dat zijn sluizen boven Limburg opende. Heel de race, 125 minuten lang, kregen de deelnemers bakken water te verwerken en de Belcar-race kreeg dan ook een zeer ongewoon verloop.

Christoff Corten: “Wat was dat… Ik vind het ergens wel ‘cool’ dat wij als nationaal kampioenschap zijn blijven racen, daar waar heel wat internationale series vaak sneller een safety car of een onderbreking kennen bij regenweer. En dit was zeker niet zo maar wat regen, het water kwam inderdaad met bakken uit de lucht gevallen. Ik heb dit ook zelden gezien en ik heb toch al wat wedstrijden in de regen gereden. Sportief was het niet echt een topresultaat, maar er is ook niets verloren. Het is altijd schipperen in deze omstandigheden tussen veel risico’s nemen en nog iets hoger eindigen en met de titelstrijd in het achterhoofd ook een zekere veiligheidsmarge inbouwen. Wij werden zevende algemeen en derde in de klasse, maar onze rechtstreeks concurrent, de Lamborghini van Derdaele won, waarvoor mijn felicitaties trouwens, want het was echt moeilijk. Maar ze moeten zeker niet op cadeaus rekenen in Assen, want wij willen, na de zege in de 24 Uur van Zolder, ook de titel in het nationale kampioenschap.”

Over twee weken eindigt het Belcar Endurance Championship met de laatste race op het Nederlandse circuit van Assen.Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Bert Longin

Christoff Corten en Bert Longin willen leidersplaats vasthouden , 01 Oct. 2019

De 43ste editie van de 24 Uur van zolder zal Christoff Corten nog lang bijblijven. Samen met zijn teamgenoten bij Krafft Racing, de Zwitser Giorgio Maggi en zoon en vader Stienes en Bert Longin, reed hij op een fantastische wijze naar de overwinning. Maar de smaak van een zege blijft maar tot de volgende race en die race is er nu zondag al. Samen met Bert Longin start Christoff Corten in de voorlaatste race van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder en in de Krafft Racing Norma M20 FC verdedigt hij er de leidersplaats in het kampioenschap, een logische leidersplaats, want het team won dit seizoen al drie van de vijf wedstrijden, waaronder dus de 24-uursrace op het Limburgse asfalt.

“Maar opgelet, de voorsprong op onze dichtste achtervolgers bedraagt amper zeven punten en onze merkgenoten Gilles Magnus, Jeffrey van Hooydonk en de broers Thiers hebben als derde in de stand maar een achterstand van 14,5 punten, dus niets is gespeeld in deze erg spannende editie van het nationale uithoudingskampioenschap”, relativeert Christoff Corten te voorbarig gejuich. “14,5 punten: dat is het verschil tussen een zege en pakweg een dichte ereplaats net naast het podium. Als je weet dat er nog twee races zijn, waar nog meer dan 70 punten te verdelen zijn, dan is te vroeg juichen dus echt uit den boze. Wij weten nu wel wat onze kwaliteiten zijn en daar gaan we in Zolder en over dik twee weken in het Noord-Nederlandse Assen ook van uit. Het team is zeer goed, de rijders zijn op elkaar ingespeeld en de auto heeft zijn waarde ook al meer dan bewezen. De Norma is een heerlijke auto en wij kunnen dit seizoen aan aantonen dat de M20 FC betrouwbaar is. In Zolder gaan we dit weekend werken volgens ons recept, dat is juist dat uitgaan van de eigen sterkten.”

Zondag staat er een race van 125 minuten op het programma: een korte uithouding of een lange sprint? “Dat is inderdaad een wat dubbele afstand. Tijd verliezen in zo’n race is nefast. In de 24 Uur van Zolder kan je nog terugvechten, wat wij lieten zien midden augustus, maar in een wedstrijd van 125 minuten is dat inderdaad iets anders. Dat maakten we dit seizoen ook al eens mee en juist daarom is dit soort wedstrijden vaak erg belangrijk. Je mag niet als een gek de eerste bocht induiken, maar het is ook niet echt een uithoudingsrace pur sang. Vergeet ook niet dat sommige teams ook andere belangen hebben na de 24-uursrace. Zij zijn snel, maar kenden wat pech en spelen dus niet meer mee in de afrekening. Dat wil echter wel zeggen, dat ze mits een zege hun seizoen meer kleur willen geven en zij gaan er dus komend weekend ook vol voor gaan. Wij rijden dan weer met de race en het kampioenschap in het achterhoofd.”Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Nascar Finals

Christoff Corten, Bert en Stienes Longin en Giorgio Maggi winnen de 24 Hours of Zolder , 12 Aug. 2019

De 43ste editie van de 24 Uur van zolder zal Christoff Corten nog lang bijblijven. Samen met zijn teamgenoten bij Krafft Racing, de Zwitser Giorgio Maggi en Stienes en Bert longin, reed hij op een fantastische wijze naar de overwinning. In een harde wedstrijd kende het team aardig wat pech, maar Christoff vocht zich samen met zijn team terug in de race. Terwijl de ene na de andere Norma de geest gaf, bleef Krafft Racing overeind. De laatste uren was het nerveus aftellen, maar toen het verlossende moment eindelijk aanbrak, was de vreugde des te groter.

De Norma M20 FC van Krafft startte uitstekend en reed in het begin van de race een hele tijd aan de leiding, tot pech roet in het eten leek te gooien. “In de nacht hadden we veel problemen met de alternator van onze Norma, maar we zijn altijd blijven vechten”, aldus Christoff. “Het is wel zo dat we wat geluk gehad hebben met het falen van enkele concurrenten, maar het bleef knokken. We hebben ons terug een weg naar voor gestreden en hier staan we nu, op die eerste plaats.”

Voor Corten is het zijn tweede zege, eentje die hij niet snel zal vergeten. “Deze 24 Uur van Zolder was echt een rollercoaster van emoties. Het valt bijna niet te beschrijven wat ik nu voel, vooral omdat ik nu voor een tweede keer de overwinning met een prototype binnenhaal, een primeur. Ik ben ook heel blij dat Krafft bij hun eerste deelname meteen van de winst kan proeven. Stienes is bovendien net vader geworden, Bert pakt de recordzege, het kan niet meer mooier. Dit is echt een perfect weekend, Ik kan het niet anders beschrijven.”

Vanzelfsprekend wil Christoff ook iedereen bedanken die hem de afgelopen weken gesteund heeft in zijn jacht naar deze zege. De sponsors die dit mogelijk maakten, het team dat op topniveau presteerde en natuurlijke de vele fans die voor hem en zijn team supporterden.Tags: Christoff Corten, 24 Hours of Zolder, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Stienes Longin, Giorgio Maggi

Zolder 24: Christoff Corten, Bert en Stienes Longin en Giorgio Maggi willen Winnen , 04 Aug. 2019

Christoff Corten en Bert Longin behaalden in de Belgische Ardennen recent een zeer mooie zege in de vierde race van het nationale uithoudingskampioenschap Belcar. De snelle Brabanders reden foutloos naar de zege en de Krafft Racing Norma M20FC toonde zich 100% betrouwbaar. Er was dus geen betere algemene repetitie denkbaar voor de 24 Hours of Zolder, één van de zwaarste, zo niet de zwaarste uithoudingsrace ter wereld. In die belangrijkste wedstrijd van het Belcar Endurance seizoen krijgen de beide winnaars van Spa het gezelschap van Stienes Longin, uiteraard de zoon van en de nummer één in de Europese NASCAR en Giorgio Maggi, een jong Zwitsers talent met ervaring in diverse uithoudingsraces.

De 24 Hours of Zolder is zonder meer het zomerse hoogtepunt in de nationale autosport. De wedstrijd heeft een heel andere filosofie dan de internationale 24-uursrace in Spa, de Total 24 Hours of Spa, maar Zolder spreekt de autosportliefhebber in ons land ook enorm aan. De verscheidenheid aan wagens is enorm, de strijd vaak intens en het is bovendien een loodzware opgave voor mens en machine.

Christoff Corten is ondertussen een echte specialist van het langere werk geworden en is uiteraard ex-winnaar van de 24 Hours of Zolder. Corten won met een identieke Norma M20FC waarmee hij dit seizoen start de race in 2017 en wil dat uiteraard nog eens over doen. Christoff Corten: “Een zege is mooi, maar ik zou er inderdaad graag nog één aan toevoegen. Ik denk dat we ons in de juiste omstandigheden bevinden om een tweede overwinning in deze zware wedstrijd te behalen. Het Franse team Krafft Racing bewees de voorbije drie Belcar-meetings dat het zeer sterk staat, zowel technisch als strategisch en de auto is prima. Iedereen weet ondertussen wat de sterke en minder sterke kanten van de Norma M20FC zijn en het is aan ons, rijders, om ons daaraan aan te passen. De snelheid in de bochten, de zuinigheid van de auto en de wendbaarheid zijn voor Zolder onmiskenbare troeven.”

Het team speelt ook mee voor de titel in het Belcar Endurance Championship en dat maakt natuurlijk de opdracht er niet makkelijker op. Christoff Corten: “Uiteraard willen wij ons positie in de top-3 van het kampioenschap ook versterken of verbeteren, want daar is Zolder het uitgelezen terrein voor met dubbele punten. Uiteraard heeft die dubbele opdracht invloed op de manier waarop wij de race aanpakken. Risico’s zijn uit den boze, wij gaan niet mee jagen in de eerste ronden, om wat extra publiciteit mee te pakken, want at verhoogt de kans op aanrijding en ongevallen enorm. We gaan een vast tempo rijden, de mechaniek niet te zwaar belasten en ook trachten banden en benzine te sparen, want de tijd die je stilstaat naast de piste in Zolder is altijd moeilijk in te halen op de piste. Op die manier, een beetje oldschool endurance racen, gaan we trachten zo hoog mogelijk te scoren!”

De 24 Uur van Zolder start met de trainingen en kwalificaties op 8 augustus, tot diep in de avond met de spectaculaire nachttrainingen. Op vrijdag 9 augustus is er geen activiteit op de Limburgse omloop, maar zaterdag en zondag 10 en 11 augustus keert de actie volop terug. De race zelf start zaterdag, terwijl de finishvlag uiteraard 24 uur later valt.Tags: Christoff Corten, 24 Hours of Zolder, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Stienes Longin, Giorgio Maggi

Christoff Corten en Bert Longin schitteren in Belcar Endurance Championship , 14 Jul. 2019

Christoff Corten en Bert Longin hebben in de Belgische Ardennen een zeer mooie zege geboekt in de vierde race van het nationale uithoudingskampioenschap Belcar. De snelle Brabanders wonnen in hun Krafft Racing Norma M20FC na een foutloze race voor drie merkgenoten en een horde Lamborghini Supertrofeo en Porsche 911. In de kleuren van onder meer de nieuwe sponsor Containers Maes was het Corten die na drie uur wedstrijd de Franse open prototype over de meet reed. “Dit is een geweldige zege en één die kan tellen!”, glunderde Corten op het podium van wat voor velen de mooiste omloop van de wereld is.

De derde afspraak van het seizoen was dus in Spa-Francorchamps, op de zeven kilometer legendarisch asfalt in de Ardennen. Na twee korte races in het eerste weekend en een langere wedstrijd tijdens het tweede weekend van het kampioenschap, telkens op Circuit Zolder, stond er nu dus een uithoudingsrace van drie uur op het programma, voor de start van de bekende 25 Uur VW Fun Cup. Groot en klein zaten dus in de tribunes en de autosportfans werden op een zeer leuke wedstrijd van het Belcar Endurance Championship getrakteerd.

Christoff Corten: “De kwalificaties waren goed en onze vierde startplaats was meer dan bevredigend. In wedstrijden van deze duur is vooraan starten goed, maar een polepositie hoeft niet noodzakelijk. Bert en ik hadden de race tot in de puntjes voorbereid, met bovendien en dat mag gezegd worden, een schitterende strategie van Krafft Racing. Dat Franse team is echt zeer goed en ik kijk in het bijzonder naar de 24 Uur van Zolder uit! Maar goed, terug naar de wedstrijd, eigenlijk is daar relatief weinig over te zeggen. Bert nam een perfecte start, vermeed de risico’s van de eerste gevechten en spaarde de wagen en vooral dan de banden. We namen na goed één derde van de race de leiding in handen en stonden die eigenlijk niet meer af, tenzij dan tijdens de pitstops. Ik kreeg een perfecte auto in handen en heb geen risico’s moeten nemen om mijn eerste plaats te bewaren tot op de meet. Ik geniet enorm van deze zege en dit laat het beste verhopen voor de 24 Uur van Zolder, toch de belangrijkste race van het seizoen. Ik denk dat met deze wagen, de rijders die we hebben en de Franse crew, we zeker niet zonder kansen aan de start verschijnen. Ook in het kampioenschap doen wij een goede zaak.”

De 24 Uur van Zolder start op donderdag 8 augustus met de vrije trainingen en de kwalificaties, terwijl de wedstrijd zelf op zaterdag 10 augustus van start gaat.Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Containers Maes

Belcar Spa: Christoff Corten met Bert Longin , 11 Jul. 2019

Christoff Corten is een routinier en uithoudingsracer en dit weekend racet hij met een prototype Norma M20 FC van het Franse Krafft Racing, aan de zijde van onder meer streekgenoot Bert Longin op één van de mooiste omlopen ter wereld. Dit weekend doet het duo het immers op het circuit van Spa-Francorchamps in de Ardennen.

“Ik was afwezig tijdens het openingsweekend, maar de tweede manche in Zolder, reed ik wel al mee,” vertelt Corten. “We reden daar een sterke race, maar raakten betrokken in een wedstrijdincident en dienden van onderaan weer naar een plek in de top-10 op te klimmen. Ik wil dit weekend die snelheid omzetten in een klinkend resultaat, want we hebben alles aan boord om dat te doen. Deze race is meteen de laatste mogelijkheid om ons voor te bereiden op de 24 Uur van Zolder zelf, die midden augustus verreden wordt en waar ik mogelijk ook aan de start verschijn, maar definitief is er nog niets.”

Start zaterdag net voor de middag!

Opgelet voor de fans, de wedstrijd van het Belcar Endurance Championship vindt plaats op zaterdag, vanaf 11u30 en dat met finish om 14u30.

“We racen in het weekend van de 25 Uur VW Fun Cup”, legt Corten uit “en dus racen we op zaterdag, met trainingen en kwalificaties op vrijdag. Voor de liefhebbers is het een mooi weekend, met heel uiteenlopende competities en uiteraard is de start van de 25 Uur een leuk moment, want zo’n 100 auto’s nemen deel aan de langste race van de wereld. Zelf gaan wij er alles aan doen om sterk te scoren in het Belcar Endurance Championship en dat met het oog op het kampioenschap, want er is nog niets verloren!”Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Spa-Francorchamps, 25 Hours VW Fun Cup

Corten en Longin sterk in Zolder , 04 Jun. 2019

Christoff Corten heeft een mooi eerste weekend van het seizoen achter de rug, een weekend waar de snelheid echt op de afspraak was, maar waar het ongeluk in een klein hoekje zat.

Corten en zijn streekgenoot Bert Longin reden in de Norma M20 FC van het Franse team Krafft Racing van een plek achteraan in het klassement nog naar een achtste plaats en zo werden alvast de kansen op het kampioenschap gaaf gehouden. Corten moet zijn verdere plannen nog bekend maken, maar één ding staat vast, de samenwerking met Bert Longin verliep prima en smaakt naar meer! De derde race van het Belcar Endurance Championship was meteen de eerste echte lange wedstrijd van het nationale uithoudingskampioenschap. Drie uur wedstrijd stond er op het programma dit weekend en de #11 Norma van Corten en Longin mocht van op de polepositie aan de race beginnen.

Christoff Corten: “Bert deed dat schitterend, wat een chrono en het bewijs ook dat we met zeer degelijk materiaal onderweg zijn. Ik kende het team niet, maar echt, dit is een meevaller en de polepositie bewijst dat ook. Ik kijk dan ook met vertrouwen naar de race uit.”

Die wedstrijd vond plaats in zeer warme omstandigheden, wat voor mens en materiaal uiteraard heel zwaar is, maar de Norma gaf geen krimp. Bert Longin startte goed, maakte een vroege, eerste pitstop tijdens een interventie van de safetycar en die strategie zorgde er voor dat het duo Corten-Longin goed geplaatst was om voor de zege te strijden.

Christoff Corten: “Plots kwam de wagen gehavend de pitlane binnen en ondanks de zeer snelle interventie van het team, verloren we toch enkele minuten en zakten we naar de tweede helft van het klassement terug. Bert was aangetikt door een wagen die een schuiver had gemaakt, een vervelend incident dus, maar waar niemand iets aan kan doen, zeker mijn teamgenoot niet. Maar de gevolgen waren er wel. Ik ben dan de piste opgereden, voor mijn deel van de race en ben uiteindelijk als achtste over de meet gekomen, goed voor enkele belangrijke punten in de optiek van het kampioenschap. Ik ben blij dat ik Bert en het team heb kunnen helpen en we bekijken nu wat de opties voor de komende maanden, met de 24 Uur van Zolder als hoofdafspraak zijn.”Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Zolder Superprix

Preview Zolder Superprix - Christoff Corten , 29 May. 2019

Christoff Corten is een naam die ieder jaar opnieuw aan de start van één of meerdere wedstrijden van het Belcar Endurance Championship verschijnt. Ook dit seizoen zien we de Brabantse ondernemer racen, met name aan de zijde van Bert Longin in een Norma M20 FC van het Franse team Krafft Racing. Corten racet met de voormalige Belcar-kampioen en winnaar van de 24 Uur van Zolder omdat Stienes Longin in het Europese NASCAR-kampioenchap aan de slag gaat en ook met het oog op een mogelijke deelname aan de 24 Uur of Zolder. Bert Longin won samen met zijn zoon de openingsrace van het nationale uithoudingskampioenschap en dus heeft het gloednieuwe Vlaams-Brabantse duo een topplaats in het kampioenschap te verdedigen. De tweede race van Belcar Endurance Championship vindt zondagnamiddag op Circuit Zolder plaats.

Christoff Corten won in 2017 de 24 Uur van Zolder en was de afgelopen seizoenen regelmatig actief het nationale uithoudingskampioenschap, het Belcar Endurance Championship. Ook dit seizoen zien we hem minstens één maal en waarschijnlijk meermaals aan de start verschijnen.

Christoff Corten: “Ons nationale kampioenschap is in volle opgang, dat zag je tijdens het openingsweekend in Zolder, tijdens de komst van het DTM-kampioenschap. Meer dan 50 auto’s namen de start van de races en ook komend weekend zijn er weer meer dan 40 GT’s, prototypes en toerwagens in Zolder. Schitterend toch? Bert heeft me gecontacteerd omdat zijn zoon Stienes niet kan racen tijdens de weekends dat hij actief is in de Europese NASCAR en dat zijn er enkele dit seizoen. Daarom besloten we vrij snel om samen te werken. Bert en ik hebben best wel wat gemeen, we houden van uithoudingsraces, hebben dezelfde filosofie qua aanpak en komen uit dezelfde regio. Een mooi verhaal lijkt me om een samenwerking op te zetten. Sportief is er niet zo veel nieuws voor me, want ik ken de Norma van de voorbije seizoenen en Zolder is uiteraard mijn thuiscircuit. Ik denk dat we over goede troeven beschikken om vooraan mee te spelen.”

Ook Bert Longin blikt me plezier op de samenwerking vooruit en wil Christoff Corten in de beste omstandigheden ontvangen.

Bert Longin: “Ik ben blij dat ik met Christoff kan werken en we hebben inderdaad veel gemeen. Ook het feit dat hij een ondernemer uit dezelfde regio is, schept een band. Ik kijk echt uit naar het weekend en ben er zeker van dat we een mooi resultaat kunnen neerzetten, zeker in het kader van het kampioenschap. Het gaat niet om één snelle ronde of een spectaculaire passage, wat telt is het resultaat aan de eindmeet. We kunnen rekenen op een goed team en een prima wagen, aan ons om dat in een sterk klassement om te zetten.”Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Norma M20 FC, Krafft Racing, Bert Longin, Zolder Superprix

24H of Zolder Finish troost voor geweldige teaminspanning , 13 Aug. 2018

Christoff Corten heeft afgelopen jaar een droom waargemaakt in de topwedstrijd van het Belcar Endurance Championship, de 24 HOURS OF ZOLDER 2017. De Brabander won aan het stuur van de prototype Norma M20 FC van Scuderia Monza by DVB RACING in het gezelschap van ex-F1-testrijder Jeffrey Van Hooydonk, jonge belofte Gilles Magnus en de broers Hans en Frank Thiers, de zwaarste uithoudingsrace van de wereld. Corten wilde van dat sterk nummer een bisnummer maken en tot halverwege de race zag het er naar uit dat het ook zou lukken. Echter motorpech met de Norma M20 FC van Scuderia Monza by DVB RACING mondde uit in een resultaat dat niet de ambitie was.

Dat de 24 Uur van Zolder een harde wedstrijd is, is een open deur intrappen. Mens en machine worden keihard op de proef gesteld, en een goed resultaat is zeker geen kwestie van snelheid alleen. Christoff Corten kent het verhaal en na de zege van vorig jaar en het feit dat zowel team, machine als rijders identiek waren, leek de kans op een nieuwe zege reëel.

Christoff Corten: “Kijk, tijdens de vrije trainingen en kwalificaties hebben we continu in functie van de race gewerkt, we reden de derde kwalificatietijd met een auto die zuiver op uithouding was afgesteld. Niemand in het team zocht de pure snelheid, we wisten allemaal heel goed wat de strategie zou zijn.”

De rode prototype startte voortreffelijk en na minder dan anderhalf uur pakte de wagen de leiding. Meer dan 300 ronden lang liep de Franse open sportwagen als een… Zwitsers horloge en halverwege de race bedroeg de bonus al meer dan 10 ronden. Echter iedereen kent het spreekwoord van het vel en de beer.

Christoff Corten: “In de vroege uren kregen we plots met een motorprobleem af te rekenen. De koppakdichting van de bolide had het begeven. Dat resulteert op termijn in een definitieve motorschade en om dat te vermijden hebben we enkel nog de ronden gereden die noodzakelijk waren om opgenomen te worden in het klassement. Dat was uiteraard een beslissing van het team in functie van het kampioenschap om de wagen in de box te houden en enkel nog te finishen, wat dan ook lukte. Uiteraard ben ik ontgoocheld, maar die ontgoocheling is er een na een perfecte wedstrijd, met een fantastisch team en geweldige teamgenoten. Ik kan op geen enkele manier ook maar spijt hebben van iets, behalve dan van het uiteindelijke resultaat. Ik ben blij dat ik heb bijgedragen tot de eerste plaats na zes en twaalf uur wedstrijd, want dan waren er ook punten voor het kampioenschap te verdienen.”Tags: Christoff Corten, Scuderia Monza by DVB RACING, Eleven Sports 24 Hours Of Zolder, Norma M20 FC

Christoff Corten opnieuw met Scuderia Monza by DVB RACING in de Limburgse klassieker , 31 Jul. 2018

Christoff Corten heeft afgelopen jaar een droom waargemaakt in de topwedstrijd van het Belcar Endurance Championship, de 24 HOURS OF ZOLDER 2017. De Brabander won aan het stuur van de prototype Norma M20 FC van Scuderia Monza by DVB RACING in het gezelschap van ex-F1-testrijder Jeffrey Van Hooydonk, jonge belofte Gilles Magnus en de broers Hans en Frank Thiers, de zwaarste uithoudingsrace van de wereld. Christoff Corten had na vijf deelnames zijn zege in Zolder binnen en was iets na vieren ronduit de gelukkigste man van het circuit. Maar één jaar later is Corten niets van zijn ambitie verloren. Hij start voor een zesde maal in Limburg en dat met maar één filosofie in het achterhoofd: never change a winning team!

Een titel verdedigen, is zo mogelijk nog moeilijker dan een titel winnen. En Christoff Corten staat tijdens het weekend van 11 en 12 augustus voor die opdracht. Hij trekt naar Zolder met één duidelijk ambitie, de tweede maal op rij deze loodzware uithoudingsrace winnen.

Christoff Corten: “Never Change a Winning Team… Ik heb er vaak aan moeten denken en daarom verkies ik zonder enige twijfel om weer met Scuderia Monza by DVB RACING te werken, want het team is echt top en de auto, ja die kennen we ook. Lang beweerden insiders dat een prototype Zolder niet zou kunnen winnen, wel wij hebben afgelopen jaar het tegendeel bewezen en we willen voor een bevestiging zorgen. Die open prototypes kunnen het wel en waarom zou twee maal op rij onmogelijk zijn? Let wel, de concurrentie is loodzwaar, zowel van de kant van de teams met een prototype als van de zijde van de diverse, zeer goed bestuurde Porsche 991 GT3 Cup. Zolder wordt een sportieve thriller, geloof me vrij. Om te winnen moet je dus kunnen rekenen op een snelle en betrouwbare wagen, een zeer sterk team en vooral super teamgenoten. En die heb ik met mijn vier kompanen van vorig jaar zeker. We tellen uiteraard allemaal minstens één zege en dat is belangrijk als ervaring, je weet immers hoe je met de druk moet omgaan en je kent de race. Frank Thiers telt zelfs al drie zeges in deze wedstrijd, zijn ervaring is daarom ook echt belangrijk. Samen gaan we het op dezelfde manier aanpakken als vorig jaar en dan kunnen we alleen maar hopen dat we ook wat sportgeluk aan onze zijde hebben, want dat is in Zolder ook een factor die speelt. Bovendien zijn Jeffrey Van Hooydonk, Gilles Magnus en de broers Hans en Frank Thiers leiders in de Belcar Endurance en wil ik hen mee aan de titel helpen.”

De 24 Hours of Zolder starten donderdag met de vrije chronoritten, de kwalificaties en de superpole, terwijl de race uiteraard zaterdag om 16u30 van start gaat.Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Scuderia Monza by DVB RACING, Eleven Sports 24 Hours Of Zolder

Christoff Corten wint met Scuderia Monza by DVB RACING de Limburgse klassieker , 23 Aug. 2017

Christoff Corten heeft een droom waargemaakt in de topwedstrijd van het Belcar Endurance Championship, de ELEVEN SPORTS 24 HOURS OF ZOLDER 2017. De Brabander won aan het stuur van de prototype Norma M20 FC van Scuderia Monza by DVB RACING in het gezelschap van ex-F1-testrijder Jeffrey Van Hooydonk, eenzitterhoop Gilles Magnus en de broers Hans en Frank Thiers, de zwaarste uithoudingsrace van de wereld. Christoff Corten heeft na vijf deelnames zijn zege in Zolder binnen en was iets na vieren ronduit de gelukkigste man van het circuit.

Zondag, 16u00, het nagelbijten is over, de zege is binnen. Hans Thiers rijdt de knalrode Norma over de meet van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder en het team van Scuderia Monza by DVB RACING kan juichen. De eerste zege in de Limburgse klassieker voor een open prototype is binnen, na een wedstrijd waarin het team amper één oponthoud kende. Gilles Magnus, Jeffrey Van Hooydonk en de broers Hans en Frank Thiers hebben samen met de snelle Brabander Corten voor een sensationele zege gezorgd. Naast hen op het podium staan nog twee teams van Norma, het succes voor de Franse prototypebouwer is dus compleet. Het spreekt voor zich dat de vreugde in het kamp van de winnaars enorm is.

"Ik weet niet wat zeggen... Ik heb echt de krop in de keel", vertelde Corten terwijl hij zijn teamgenoten één na één in de armen viel. "Ik heb een moeilijke race achter de rug, misschien zelfs niet mijn beste, maar dan toch winnen, wel ik moet de mannen met wie ik de auto gedeeld heb echt bedanken. Ik ben zo enorm blij."

De race zelf was er inderdaad één met heel veel valkuilen, want niet lang na de start viel er een enorme stortbui over Circuit Zolder, een stortbui die de nodige slachtoffers maakte. Bovendien kende het winnende team enkel malen een probleem aan de pompen van Circuit Zolder, waardoor tijd verloren ging waar dat niet zou mogen. Verder ging alles zoals het team het had gepland, zonder enige technische interventie en met een technische crew die iedere reguliere pitstop perfect uitvoerde.

“Maar ik maakte ook een foutje, door onder de normtijd te duiken en een drive through uit te zitten”, biecht een steeds eerlijke Corten op. “Nu goed, we hebben dit als team opgevangen en elkaar ook gesteund, want dit was echt een lange en harde race. Ik ben erg blij met deze zege, want een 24-uursrace winnen, is toch niet iedereen gegund. Misschien wordt dit wel de mooiste zege uit mijn carrière, dat kan, en daarom ga ik er extra hard van genieten.”Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Scuderia Monza by DVB RACING, Eleven Sports 24 Hours Of Zolder

Eleven Sports 24 Hours Of Zolder 2017 – Christoff Corten , 12 Aug. 2017

Christoff Corten kiest met Scuderia Monza by DVB RACING voor topteam. Christoff Corten maakt zich op voor zijn deelname aan de topwedstrijd van het Belcar Endurance Championship, de ELEVEN SPORTS 24 HOURS OF ZOLDER 2017. De Brabander doet dat met de prototype Norma M20 FC van Scuderia Monza by DVB RACING in het gezelschap van ex-F1-testrijder Jeffrey Van Hooydonk, voormalig Blancpain Endurance kampioen Wolfgang Reip en de broers Hans en Frank Thiers, en die laatste is toch ook al tweevoudig winnaar van wat wel eens de zwaarste uithoudingsrace van de wereld wordt genoemd. Christoff Corten wil dan ook een gooi doen naar zijn eerste zege, nadat hij eerder in zijn carrière al erg mooie dingen liet zien in de Limburgse klassieker.

Christoff Corten kende tijdens de wedstrijd in juli van het Belcar Endurance Championship een weekend in mineur in de PK Carsport Wolf GB08, maar die tegenvaller is al even vergeten. Corten stoomt zich nu klaar voor dé Vlaamse race van het jaar, de ELEVEN SPORTS 24 HOURS OF ZOLDER, een wedstrijd waarin de langeafstandsspecialist afgelopen jaar vierde algemeen – samen met onder meer Frank Thiers - werd en als derde in de GT-klasse over de meet kwam. Dit jaar verandert Corten het geweer van schouder en opteert hij voor een prototype, in plaats van een Porsche 911. Waarom?

Corten: “Ik denk dat de open sportwagens echt wel klaar zijn om voor het eerst te winnen in een 24-uursrace als deze. Vorig jaar was de Zwitserse Ligier er al niet meer ver van af, met een derde plek, terwijl de auto van Deldiche, een soortgelijke bolide als waar ik deze editie mee race, vooraan lag tot een ongeval een einde maakte aan hun zegekansen. Ik geloof dus in de Norma M20 FC en ben erg benieuwd om met de wagen kennis te maken. De CN prototypes zijn bovendien erg aangenaam om mee te racen en zo open rijden, het blijft toch erg speciaal. Ik kijk er alvast erg naar uit…”

Corten zal alvast niet kunnen zeggen dat het aan de teamgenoten of de équipe gelegen zal hebben. Voor zijn eerste ‘open’ deelname aan de 24-uurswedstrijd in Zolder krijgt hij meteen goed gezelschap. Wie is wie in zijn team?

Corten: “Laten we beginnen met de broers Hans en Frank Thiers, die ondertussen toch al heel wat naam hebben gemaakt. Frank, aan zijn 26ste deelname toe, won al tweemaal de wedstrijd en in juli stonden ze nog op het hoofdpodium van de Belcar Endurance, na winst tijdens de Zolder Superprix. Ze deden dat uiteraard niet alleen, maar met Jeffrey van Hooydonk, die goed 10 jaar geleden al van de F1 mocht proeven, in een Midland, de ex-Jordan F1. Daarnaast heeft Jeffrey door de jaren heen ervaring opgebouwd in de prototypes in Le Mans, GT’s in Spa en won hij diverse malen in het Belcar Endurance Championship. Last but not least is er Wolfgang Reip, mijn Brusselse teamgenoot. Hij werd in een Nissan GT-R in 2015 nog kampioen in de Blancpain Endurance en won ook al de 12 Uur van Bathurst. Ik zit dus niet in goed, maar in schitterend gezelschap en zal van die kerels erg veel kunnen leren.”

De bloedrode Norma M20 FC wordt gerund door Scuderia Monza by DVB RACING, een team dat ook al een mooi palmares bijeen heeft geracet. Hoe dan ook, Christoff Corten en zijn partners, waaronder TOTAL, zijn klaar voor een ijzersterke editie van de ELEVEN SPORTS 24 HOURS OF ZOLDER.

Noteren we ook de samenwerking met Eleven Sports, een wereldwijd sportnetwerk dat internationale en lokale sporten op het scherm brengt. Zij zenden de Eleven Sports 24 Uur van Zolder zaterdag uit van 15u15 tot 22u00 en zondag van 10u00 tot 17u00 en tijdens de nacht is er een livestream op de website van Belcarendurance.be.Tags: Christoff Corten, Belcar Endurance Championship, Scuderia Monza by DVB RACING, Eleven Sports 24 Hours Of Zolder 2017

Meteen podiumplaats voor Christoff Corten bij debuut in prototype , 10 Oct. 2016

Het doek is gevallen over het Belcar Endurance Championship, en net als tijdens de 24 Uur van Zolder was Hagelander Christoff Corten van de partij tijdens de finale van het nationale kampioenschap. En waar hij eind augustus nog net naast het podium viel met een Porsche 911 GT3 Cup van Belgium Racing, slaagde hij afgelopen weekend, in het kader van het American Festival op Circuit Zolder, wel in dat opzet. Met een Wolf GB08 van PK Carsport werd de jonge belofte samen met Bert Longin derde algemeen in de laatste Belcar-race van het seizoen.

Na afloop van de 24 Uur van Zolder had Christoff Corten aangegeven dat hij liever nog geen einde zag komen aan zijn seizoen 2016. Er lagen diverse plannen op tafel, maar het telefoontje begin deze week kwam toch vrij onverwacht. “Ik werd opgebeld door Bert Longin, met de vraag of ik dit weekend een team wou vormen met hem tijdens de Belcar-wedstrijd op het circuit van Zolder. Ik stemde volmondig toe, mede omdat ik perfect voorbereid was op de fysieke uitdaging die zo’n prototype vormt, maar het betekende ook dat ik kon meestrijden voor de overwinning…”

Corten was op de Wolf GB08 van PK Carsport de vervanger van NASCAR-rijder Anthony Kumpen, terwijl derde man Frank Beliën er om zakelijke redenen niet bij kon zijn. Voor de 24-jarige Vlaams-Brabander was het zijn debuut in een prototype, maar dat verliep zonder veel problemen. “Vele rijders hebben het niet onder de markt bij de overstap van een GT-wagen naar een prototype, maar eerlijk gezegd bevalt die wagen me wel. Je moet veel meer werken aan het stuur, maar na amper een halfuur testen tijdens de trainingen had ik al het gevoel dat ik een correct tempo zou kunnen aanhouden tijdens de race.”

Normtijd

Meteen kreeg Christoff Corten de taak om de startfase veilig door te komen. In de openingsmeters werd hij nog verrast door enkele onbesuisde GT-wagens, maar eens hij die weer achter zich had gelaten, liet hij inderdaad sterke rondetijden noteren. “Jammer genoeg was er ondertussen een kloof ontstaan met de twee leiders, en door de verplichte normtijd voor prototypes in het Belcar-kampioenschap was het onmogelijk om alles uit de kast te halen. Vanaf dat ogenblik was het mijn ambitie om een constante prestatie neer te zetten en geen fouten te begaan in het verkeer.” Maar net toen leek het noodlot toe te slaan…

“Inderdaad,” doet Corten verder zijn verhaal, “na ongeveer een halfuur racen begon de versnellingsbak opeens tekenen van zwakte te tonen. Ik kon het probleem verhelpen door de koppeling te gebruiken bij het opschakelen, maar toch verloren zowel Bert als ik heel wat kostbare tijd. Later verloren we nog de zesde versnelling, maar gelukkig bleef het daarbij tot het einde van een zenuwslopende wedstrijd.” De twee leiders hadden door de versnellingsbakproblemen bij PK Carsport een definitieve bonus kunnen verzamelen, maar het duo Corten-Longin kwam toch knap als derde voorbij de zwart-witgeblokte vlag.

Christoff Corten sluit het seizoen 2016 dus af met een prachtige prestatie, “maar ik wil vooral Bert en Anthony bedanken voor de kans die ze mij gegeven hebben. Nu is het tijd om eens rustig na te denken over mijn plannen voor volgend seizoen. Een volledig kampioenschap of een à-la-carteprogramma, het maakt niet zoveel uit, maar ik wil me in ieder geval weer in de kijker rijden!”Tags: Christoff Corten, Wolf GB08

Christoff Corten pakt podium in GT-klasse van de 24 Hours of Zolder , 22 Aug. 2016

Christoff Corten heeft zijn sterke reputatie in langeafstandswedstrijden opnieuw alle eer aangedaan. In een loodzware 39ste editie van de 24 Uur van Zolder werd de 24-jarige Vlaams-Brabander derde in Belcar 1, de GT-categorie van het Belcar-kampioenschap, in de Porsche 911 GT3 Cup van Belgium die hij deelde met Hans en Frank Thiers, Danny De Laet en Pedro Bonnet. In de algemene rangschikking was de vierde plek zijn deel, na enkele kleine tegenslagen in het eerste deel van de Limburgse etmaalrace.

De 24 uursrace in Zolder begint traditioneel al op donderdag, met de vrije oefensessies en verplichte kwalificatieronden. Voor de teams is het niet alleen de gelegenheid om een goede startplaats voor de race te bemachtigen, maar ook om de ideale afstelling te vinden. “De nadruk lag vooral bij de voorbereiding van de wedstrijd, omdat een startplaats in de spits van het peloton niet zo belangrijk is voor zo’n lange wedstrijd”, weet Corten. “Toen we tijdens de Super Pole op donderdagavond vreesden dat er olie op de baan lag, hebben we dan ook geen enkel risico genomen en de Porsche in de pitgarage geparkeerd. Maar de negende startpositie die we op die manier bemachtigden, was meer dan voldoende om de enorme uitdaging in een gunstige positie te starten.”

Het publiek vond op zaterdag massaal de weg naar de Limburgse Kempen, waar om klokslag 16.30u de debatten werden geopend. “Zoals voorzien namen we een rustige start en we konden ons handhaven in de kopgroep, ondanks twee drive throughs en een lekke band toen het in de vooravond begon te regenen”, doet Corten het verhaal van zijn wedstrijd. “We bleven echter uit de problemen, tot in het midden van de nacht de alternator plots de geest gaf. Vanaf dat moment werd het uiteraard een stuk moeilijker om onze ambitie, een podiumplaats algemeen, waar te maken.”

Bij het ochtendkrieken was de Porsche van Belgium Racing met startnummer 2 opgeklommen naar de vijfde plaats, en toen op enkele uren van het einde een van de prototypes met problemen te kampen kreeg, bevond Corten zich plots op de vierde positie. “We konden het podium ruiken, zeker toen de andere overgebleven prototype eveneens tijd begon te verliezen. Het verschil aan de eindmeet bedroeg uiteindelijk een tiental minuten, waardoor ik toch wat ontgoocheld ben, ook al grijpen we natuurlijk de bronzen medaille in onze categorie. Zonder de problemen ’s nachts hadden we tweede algemeen kunnen eindigen in het kielzog van de zusterwagen, die voor de vierde opeenvolgende keer kon zegevieren in Zolder.”

Christoff Corten beseft met andere woorden dat hij in uitstekende omstandigheden aan de start kon komen van de 24 Uur van Zolder. “Het team heeft fantastisch werk geleverd en er, mede dankzij een feilloze strategie, voor gezorgd dat ik hier voor het tweede jaar op rij de champagne kan proeven, na mijn zege in de Clubsport Trophy in 2015. Ik wil hen hierbij dan ook uitgebreid feliciteren met hun vierde opeenvolgende overwinning, een ongeziene prestatie in het kader van de wedstrijd. Ik neem nu even de tijd om uit te blazen, maar heb mijn blik nu al gericht op enkele andere wedstrijden. Hopelijk kom ik snel met goed nieuws!”Tags: Christoff Corten, 24 Hours of Zolder, Belgium Racing, Porsche 911 GT3 Cup

24 Hours of Zolder - Christoff Corten in Belgium Racing Porsche 991 , 15 Aug. 2016

Zijn vierde 24 Hours of Zolder is het al, naast vijf deelnames aan de 24 Uur van Spa en daarnaast wedstrijden in de Blancpain GT Series, de Belcar en andere mooie kampioenschappen… En toch is hij nog maar 24, Christoff Corten, de Vlaams-Brabander die van de lange wedstrijden zijn specialiteit heeft gemaakt. Dit seizoen is hij zonder meer één van de sterke outsiders van de Limburgse uithoudingsrace, die start zaterdag 20 augustus om exact 16u30. Corten deelt een Porsche 991 GT3 Cup van het Limburgse succesteam Belgium Racing met Hans en Frank Thiers – voormalig tweevoudig winnaar -, Danny De Laet en Pedro Bonnet.

“Het is even geleden dat ik nog in een racewagen zat”, glimlacht de immer vriendelijke Christoff Corten als hij na het testen met de Porsche 991 GT3 Cup de box van het Limburgse team inwandelt. “Ik ben geen professionele rijder, maar ik blijf me meteen goed voelen achter het stuur van zo’n wagen, zeker een Porsche 911. Meer nog, ik geniet echt van elke meter die ik kan rijden.”

Corten won in het verleden onder meer zijn klasse met de Duitse marathonwagen in de 24 Uur van Spa, naast een vierde plek in een identieke wagen in de Limburgse klassieker. Vorig seizoen behaalde hij nog een ereplaats in de Am-categorie van de 24 Uur van Spa en won hij zijn categorie in Zolder, “maar ik was ontrouw aan Porsche in 2015”, lacht hij. “In Spa was het met een Ferrari 458 GT3 en in Zolder met een BMW Clubsport. Maar dat wil dus niet zeggen dat ik niet meer met een Porsche 911 aan de slag kan… Integendeel, ik hou van de Porsche! Ik denk trouwens dat we tijdens de 39ste editie van de 24 Hours of Zolder een goede en uitgebalanceerde equipe hebben, weliswaar niet een die voor de polepositie zal strijden, maar wel één die op uithouding naar voren zal rijden. Vooral tegen de prototypes zal in de aanvangsfase weinig in te brengen zijn, maar Zolder is een loodzware en lange race, waar de techniek enorm te lijden heeft. Wij gaan volgens een vast ritme rijden, proberen elke fout te vermijden en gaan zo richting het podium racen. Ondanks mijn leeftijd moet mijn ervaring zeker niet onderdoen voor die van mijn teamgenoten.”

Corten doet het dit seizoen met een Porsche van Belgium Racing, het team dat de voorbije drie edities won!

“Uiteraard is dat een pluspunt”, aldus nog de Hagelander Corten. “Belgium Racing is een bijzonder sterk team en ze kennen de Porsche als hun broekzak. Met de steun van Total kan ik hier aan boord stappen en ik kijk er echt enorm naar uit. Overigens, ik ben ook heel blij, als autosportliefhebber tout court, dat deze race weer een volle startgrid heeft en dat de supporters weer massaal naar ons autosportfeest komen. Afspraak komend weekend in Zolder!”Tags: Christoff Corten, 24 Hours of Zolder, Porsche, Belgium Racing

Zege in BMW Clubsport in 24 Hours of Zolder , 31 Aug. 2015

Afgelopen weekend vond de 24 Hours of Zolder plaats onder tropische temperaturen. Christoff Corten versterkte voor deze editie de rangen van JJ Motorsport aan het stuur van een BMW Clubsport, samen met teamgenoten Eyckmans-Bonnet-Heroes-Heroes.

“Een hele andere uitdaging”, lacht Christoff. “Ons doel was de zege in de klasse, een competitieve klasse, want alle auto’s zijn hetzelfde. Het was een zware race, vanwege de hitte, en wij hebben echt moeten racen om te winnen. Tot op enkele uren van het einde was het verschil amper enkele seconden moet de achtervolgers. Ik ben echt blij met deze zege, al was het geen Ferrari 458!”Tags: 24 Hours of Zolder, BMW Clubsport, JJ Motorsport

Christoff Corten zesde in AM Cup Total 24 Hours of Spa , 27 Jul. 2015

De 23-jarige Christoff Corten heeft weer een hoofdstuk geschreven in zijn boek over 24-uursraces. De man uit Binkom bij Tienen, reed afgelopen weekend in de Ardennen met het gerenommeerde Franse team Sport Garage de grootste GT-race ter wereld en dat in een Ferrari 458 GT3 met de Fransen Christian Beroujon, Tony Samon en Marc Guillot. Na een sterke race hield enkel een lange reparatie aan de koppeling hen van het podium in de Am-Cup, maar met een zesde plaats in zijn vierde deelname aan de Total 24 Hours of Spa kon Corten uiteindelijk genoegen nemen. Al had het hart van de sportman het liever anders gezien.

Christoff Corten begon al op dinsdag aan zijn voorbereiding op de 67ste editie van de Total 24 Hours of Spa.

Christoff Corten: “Ik kende de Ferrari 458 GT3 helemaal niet en het heeft eerlijk gezegd even geduurd alvorens ik de wagen echt onder de knie had. De Italiaanse bolide is niet echt de makkelijkste auto waar ik al ooit mee gereden heb, maar toch wat een machine. De passie ook die van het merk uitgaat, ik heb echt genoten van mijn deelname aan de wedstrijd met deze volbloed Italiaan. Stap voor stap heb ik dankzij het team en mijn teamgenoten de wagen leren kennen en de integratie verliep steeds beter. We hebben opgebouwd naar de start van de race. Het doel was om de wagen op de race af te stemmen omdat we geloofden in onze kansen op een podium.”

Waar de dagen in de aanloop naar de race prachtig zomerweer gaven, was dat wel anders tijdens de dag van de start. De hemelsluizen gingen in de nacht van vrijdag op zaterdag open en de hele zaterdag kende regen zoals dat alleen maar op Spa-Francorchamps kan.

Christoff Corten: “Inderdaad, jammer voor het publiek vooral, want zo’n spektakel meemaken, is echt wel leuker op een zomerse dag. Ook voor ons is het een behoorlijke opdracht in zo’n weer. We zijn eigenlijk voorzichtig aan de wedstrijd begonnen, met een goede strategie en plaats na plaats reden we naar voren, om ’s nachts op het virtuele podium post te vatten. De wagen liep goed en de snelheid zat er in. Ik voelde me ook goed in mijn sas tot op een bepaald moment er zich een probleem met de versnellingsbak voordeed. Uiteraard zit er dan niets anders op dan de box op te zoeken en het team moest aan de slag. Tegelijkertijd was er een probleem met de koppeling en heel wat tijd ging verloren, waardoor we uit de top 5 wegzakten. We zijn vervolgens weer op pad gegaan en hebben nog tijd kunnen goedmaken, tot in dezelfde ronde als de wagen op de vijfde plaats, maar uiteindelijk werd het dus een zesde plaats. Enerzijds is het jammer gezien het potentieel, maar als je naar het verloop van de race kijkt en het aantal ongevallen en incidenten, dan denk ik dat we fier mogen zijn op de manier waarop we de wedstrijd hebben afgewerkt. Ik ben mijn sponsor Total dankbaar, het team en mijn teamgenoten. Uiteraard zou ik deze ervaring graag verder zetten, want deze race is en blijft één van de mooiste ter wereld.”Tags: Sport Garage, Ferrari 458 GT3, Total 24 Hours of Spa

Spa 24 Hours - Christoff Corten voor winst in Am Cup , 23 Jul. 2015

De 23-jarige Christoff Corten bouwde ondanks zijn jonge leeftijd al een behoorlijke ervaring in langeafstandswedstrijden op. Corten start dit weekend voor de vierde maal in de Total 24 Hours of Spa en de voormalige winnaar van de AM-Cup zal ook dit jaar proberen om zondagnamiddag op het podium te staan. In tegenstelling tot zijn voorbije deelnames zien we Christoff Corten ditmaal niet in een Porsche 911, maar wel in een Ferrari 458, een wagen van het gerenommeerde Franse team Sport Garage dat in het verleden al meermaals in de prijzen reed in de grootste GT-race ter wereld op de prachtige omloop in de Ardennen. Zijn teamgenoten in de Ferrari 458 GT3 zijn de Fransen Christian Beroujon, Tony Samon en Marc Guillot.

Christoff Corten startte al in 2010 in de Total 24 Hours of Spa en dit is zijn vierde deelname. Ook in de 24 Hours of Zolder stond de snelle jongeman uit Tienen al tweemaal aan de start en zijn laatste optreden in competitie is niet toevallig de 24 Uur 2PK, afgelopen najaar ook op Spa-Francorchamps. Corten is een echte specialist van het langere werk. Op zijn palmares staan dan ook niet toevallig een zege in 2011 met het team van Olivier Muytjens in de AM-Cup en een tweede plaats bij de toerwagens in 2012 in de 24 Hours of Zolder. De deelname aan de Total 24 Hours of Spa met het Franse Sport Garage heeft alles in zich om aan zijn mooie palmares een nieuw hoofdstuk toe te voegen.

Christoff Corten: “We racen met de Ferrari 458 GT3 onder het startnummer 42. Ik kan rekenen op drie Franse teamgenoten, met veel ervaring, met name Christian Beroujon, Tony Samon en Marc Guillot. Mijn deelname dit seizoen stamt eigenlijk uit een contact dat ik had met teammanager Christian Petit van vorig jaar, waarna we nog contact gehad hebben. Dit jaar contacteerde hij me terug, en dankzij hem en de steun van mijn partner Total is het gelukt om weer aan de start te verschijnen van de grootste GT-race ter wereld en dan nog in eigen land. Al heeft hij een enorme inspanning gedaan om mij te kunnen laten rijden. Gezien de resultaten van het Franse team Sport Garage en de enorme betrouwbaarheid van de Ferrari 458 GT3 heb ik er een heel goed oog in. Ook mijn teamgenoten zijn top en dus moeten we zeker met enige ambitie aan de race beginnen.”

De Total 24 Hours zijn van start gegaan met de traditionele parade van het circuit naar het centrum van de Casino-stad Spa, maar het echte werk begint maar op donderdag.

Christoff Corten: “Donderdag staan de vrije trainingen en kwalificaties op het menu, waarin wij gaan uitvechten wie er vooraan in onze klasse zal staan op de startgrid op zaterdagnamiddag. Nu op zich is dat niet zo belangrijk, want de wedstrijd duurt 24 uur en dat is lang, heel lang. Strategie, een goede aanpak van de wedstrijd, wat geluk en vooral veel discipline zijn voor mij de sleutelwoorden tot succes. Een 24-uursrace win je niet door als een gek de eerste ronde in te vliegen, neen, zo’n race win je door zo regelmatig mogelijk te racen en vooral geen schade te rijden of de mechaniek te zwaar op de proef te stellen. Iedere minuut in de garage van de wagen, is er één te veel. Ik wil zondag de vruchten plukken van een mooie race en liefst op het podium eindigen.”Tags: Sport Garage, Ferrari 458 GT3, Spa 24 Hours

Christoff Corten start het seizoen met een podium , 13 May. 2014

Christoff Corten is back in business en hoe! De Brabander stond afgelopen weekend aan de aftrap van de tweede manche van het BRCC of Belgische circuitkampioenschap en ging ei zo na met een eerste zege aan de haal. In Dijon zorgde enkel een losgekomen stuk asfalt ervoor dat het geen eerste maar een tweede plaats werd. Corten, vorig jaar nog één van de revelaties van het Belgische kampioenschap, promoveerde dit weekend van een toerwagen naar een Porsche 991 van het kampioensteam Belgium Racing.

Jong talent, dat was wat Belgium Racing zocht voor de Porsche 991 Cup in Dijon. Met Bart Van Haeren, Christoff Corten en Peter Hoevenaars werd dat ook gevonden en op de snelheid en de betrouwbaarheid van het trio stond in het Franse Dijon geen maat. Echter pech, brute pech kan je in sport nooit uitsluiten en dus ging een verdiende zeg verloren, op amper 15 minuten van het einde en dat in een race van 3 uur! In de Endurance Cup diende het trio jonge wolven na een schitterende wedstrijd – ze lagen vier ronden voor – de overwinning in de slotfase van de wedstrijd nog uit handen te geven.

Christoff Corten: “We waren als tweede gestart en alles verliep van bij de start perfect, misschien te goed zelfs als ik nu op de wedstrijd terugkijk. We bouwden met een foutloze wedstrijd een voorsprong van enkele ronden uit op de andere Ferrari en Porsche in onze klasse. Dat was echter buiten de waard gerekend, een waard onder de vorm van een stuk asfalt, dat de radiator van de prachtige Porsche 991 doorboorde. Het team deed wat het kon, maar we verloren te veel tijd om de zege veilig te stellen. We werden nog tweede en pakken de leiding in de tussenstand van het Belgisch kampioenschap Endurance Cup. Dankzij het sterke werk van de technische crew van Belgium Racing werden de bekers en de champagne dan toch veilig gesteld.”

Christoff Corten zet het seizoen nu verder, maar over de exacte kalender zal later gecommuniceerd worden.Tags: Christoff Corten, BRCC

Christoff Corten en ProSpeed Competition weer succesvol! , 10 Sep. 2013

Christoff Corten heeft opnieuw een zege beet. Het Brabantse talent stapte afgelopen zondag aan boord van de Seat Leon Supercopa van ProSpeed Competition en samen met zijn teamgenoten Kris van Kelst en Sven van Laere werd de vijfde meeting van het BK Circuit of BRCC een echt succes. In de kleuren van Total, Andex Rent, ASN en Premium Lease, won het trio in de Spaanse toerwagen zowel de Seat Trophy als de categorie Toerisme, meteen goed voor een leidersplaats in het kampioenschap. Voor de volgende race van het BRCC geven we afspraak tijdens het weekend van 12 en 13 oktober op Circuit Zolder en dat is meteen de finale van het nationale circuitkampioenschap.

Christoff Corten had er na een lange vakantie op autosportgebied zeker zin in, zeker omdat er geracet zou worden op zijn favoriete omloop: Spa-Francorchamps. Het werd een moeilijke race, waarin gevochten moest worden tot de laatste meter, maar met een schitterende afloop.

Christoff Corten: “We kenden al snel een lekke band en gedurende heel de race had de Spaanse krachtbron soms wat nukken. We bleven echter geconcentreerd en hielden ons ritme strak aan. We reden bovendien voor het eerst dit seizoen tegen een zeer uitgebreide concurrentie, met onder meer delegatie van drie Spaanse deelnemers. Onze Seat verbetert iedere race en dit resultaat, de zege in de categorie voor de toerismewagens en de eerste plek in de klasse voor de Seat Leon bewijst nog maar eens dat wij rijders, samen met het schitterende team van Rudi Penders, een goed geheel vormen. Ons mooi resultaat heeft bovendien als effect dat we in Zolder meespelen voor de titel, een hele uitdaging voor iedereen van het team.”

Op 12 en 13 oktober komt het Belgische omloopkampioenschap immers voor zijn finale naar de Limburgse omloop van Zolder. Weer staat een race van 180 minuten op het programma, een race waarin Christoff Corten mogelijk zijn eerste nationale titel kan vieren, met teamgenoten Sven van Laere en Kris van Kelst.

Christoff Corten: “Ik ga niet op de feiten vooruit lopen, maar als we dat samen kunnen behalen dan zou dat uiteraard een schitterende stap in mijn loopbaan zijn. Ik heb in het verleden al een zege behaald in de Porsche klasse in de 24 Uur van Spa en ook in de 24-uursrace van Zolder sterk gereden, maar dit is mijn eerste volledig seizoen in een kampioenschap. Ik denk dat met deze uitgangspositie we allemaal zeer gemotiveerd zullen zijn om in de achtertuin van het team ProSpeed Competition samen een titel te vieren. Ik heb overigens al gemerkt dat onze prestaties heel wat losmaken in de media, met dank ook aan de professionele communicatieaanpak van het team van Rudi Penders, waarmee we nu gaan trachten nieuwe partners te overhalen om mee aan boord van onze wagen te stappen!”Tags: BRCC, Seat Trophy

Christoff Corten maakt er twee op twee van in het BK Circuit! , 10 Jun. 2013

Christoff Corten kenden we tot dusver vooral van de races rond de klok, maar nu start de jonge en talentvolle Vlaams-Brabander ook in het Belgian Race Car Championship, kortweg BRCC of het nationale circuitkampioenschap. Dit weekend stapte Corten voor de tweede maal dit seizoen in zijn bolide, de Seat Leon van de Belgische topformatie ProSpeed Competition en hoe! Corten won samen met Sven Van Laere en Kris Van Kelst de toerismeklasse en de Seat Trophy op de mythische omloop van Spa-Francorchamps, meteen de tweede opeenvolgende zege voor de jonge kerel uit Binkom, tussen Tienen en Leuven. De Seat stoot dan ook door naar de kop van het kampioenschap.

Voor het eerst dit seizoen mocht Christoff Corten zijn kunnen laten zien voor eigen publiek. De derde manche van het seizoen van het BK Circuit, of BRCC, - de tweede voor Corten -, vond immers op de omloop van Spa-Francorchamps plaats. De omloop in de Ardennen dat is een brok autosportgeschiedenis, gekoppeld aan één van de mooiste omlopen van de wereld. Het sprak dan ook voor zich dat Corten van zich wilde laten spreken.

Op vrijdagavond, na een schitterende zomerdag, stond de kwalificaties op het programma. Christoff Corten trok met het mes tussen de tanden de piste op en hield op de meet goed drie seconden over op de tweede Seat in het klassement.

Christoff Corten: “Uiteraard is het rijden van een chrono in functie van de startplaatsen voor een race van drie uur, maar een detail in het geheel, maar het is goed voor het vertrouwen. Ik reed voor het eerst in mijn leven met een voorwielaangedreven wagen op Francorchamps, een omloop die ik door en door ken en dat is toch altijd even aanpassen. Tot nu reed ik hier alleen met de Porsche 911 en die is uiteraard voorzien van achterwielaandrijving. Ik ben bijzonder blij met het resultaat, want zelfs als duurt de race morgen nog drie uur, toch is een pole-positie altijd goed voor het vertrouwen.”

De race zelf verliep zonder enig oponthoud en de rijders van het team, Sven Van Laere, Kris Van Kelst en Christoff Corten konden weer rekenen op een schitterend team. De zege was het logische resultaat en in de race zette Corten ook nog eens de snelste tijd neer van alle rijders in de toerismeklasse.

Christoff Corten: “ProSpeed Competition is een echte professionele machine. Kijk naar onze pitstops, die weer vlekkeloos verliepen, de strategie die klopte als een bus en de auto die race na race beter wordt. Wij konden onze pole in een zege omzetten, een zege die alleen maar mogelijk is als alles in het team perfect klopt. Trouwens, dankzij onze zege pakt Sven de kop in het kampioenschap en ik zal er alles aan doen om hem te helpen bij het behalen van de titel.”

Christoff Corten komt weer aan de start van de vierde wedstrijd van het BK Circuit of BRCC tijdens het weekend van 7 en 8 september op het circuit van Francorchamps. Christoff Corten: “Ondertussen werken we hard om de nodige budgetten te vinden om één van de twee Belgische races over 24 uur te rijden. Maar daar volgt later meer nieuws over!”Tags: Spa Euro Race

SEAT Trophy - Christoff Corten, een gedreven kerel! , 07 Jun. 2013

Sinds de Trophée de Bourgogne, telt de SEAT Trophy in het kader van het Belgian Racing Car Championship (BRCC) een jong talent extra in de persoon van Christoff Corten. Tot voor kort kenden we hem alleen van zijn prestaties in de langere GT-races, maar dat weerhield de 21-jarige jonge kerel uit Leuven, er niet van om meteen zijn draai te vinden in de Leon Supercopa ingezet door ProSpeed Competition: “Ik keek er eigenlijk wel naar uit om eens met een voorwiel aangedreven wagen te rijden, want ik had dat, in competitie althans, nog nooit gedaan. Na enkele ronden had ik er vertrouwen in en de SEAT is een zeer betrouwbare en evenwichtige wagen. Bovendien kan ik rijden in een team dat voor mij zijn gelijke niet kent, ProSpeed Competition. Ze kennen hun vak tot in het kleinste detail.”

Samen met Sven Van Laere en Kris Van Elst, was Christoff meteen bij de les: “Ik herhaal het, het is mede dankzij het team dat we meteen goed waren. De wagen had de goede afstellingen voor Dijon, een omloop die ik nog niet kende. Dit weekend zal dat anders zijn, want we rijden in Spa-Francorchamps, een omloop waarop ik al meerdere malen de 24 Uur reed. Tijdens de vrije trainingen bleek vandaag al snel dat onze afstelling goed was en we hebben dan ook heel wat ronden kunnen afmalen om perfect in het ritme te komen. De strijd met de andere teams uit de SEAT Leon Supercopa kondigt zich leuk aan. Uiteraard is het altijd fijn om op de piste met rechtstreekse tegenstanders te vechten voor een plek.”

Het peloton van de SEAT Leon Supercopa verwelkomt tijdens de Spa Euro Race weer enkele nieuwe deelnemers, met de Nederlanders Gijs Bessem en Harry Hilders, die de Belgen vergezellen op de omloop in de Ardennen. Net als Christoff Corten en zijn teamgenoten, zullen de Nederlanders in Endurance uitkomen: “Als jonge rijder hou ik ook wel van sprinten”, aldus nog de man van de ProSpeed Competition Seat. “Maar alles op zijn tijd, ik wil me eerst concentreren op dit kampioenschap en heel wat punten pakken, zowel in het BRCC kampioenschap als in de SEAT Trophy!”

In het kampioenschap en de Trophy vinden we Nicolas Jussy ook vooraan. Hij is er uiteraard weer bij op het zonovergoten Spa, samen met Grégory Paisse in de sprints, waar John Pilette en Jacques Naniot ook het peloton vervoegen. In de Endurance, rijden Nicolas en Grégory samen met Jean-François Olivier, teammanager van het team Allure, die voor zijn plezier ook eens achter het stuur van de SEAT Leon Supercopa n°33 kruipt.Tags: Seat Trophy, Spa Euro Race

Christoff Corten wint in BRCC Dijon! , 12 May. 2013

Christoff Corten kenden we tot dusver vooral van de races rond de klok, maar nu start de jonge en talentvolle Tienenaar ook in het Belgian Race Car Championship, kortweg BRCC of het nationale circuitkampioenschap. Dit weekend stapte Corten voor het eerst in zijn bolide, de Seat Leon van de Belgische topformatie ProSpeed Competition en hoe! Corten won samen met Sven Van Laere en Kris Van Kelst de toerismeklasse en de Seat Trophy op de mythische omloop van Dijon in Frankrijk.

Christoff Corten kennen we vooral van de langere wedstrijden in Zolder en Spa, met onder meer een schitterende zege in de klasse GTR in de Belgische Ardennen in 2011. Dit seizoen wil Corten echter meer rijden en daarvoor trok hij richting het BRCC of Belgische circuitkampioenschap.

Christoff Corten: “Mijn eerste voorkeur ging uit naar de Porsche Challenge, maar de benodigde budgeten zijn er vooralsnog niet. Ondanks de zoektocht van mijn entourage en mezelf, leek de lat te hoog gegrepen. Gelukkig kwam er het voorstel van Sven Van Laere en ProSpeed Competition om in de Seat Leon aan te treden in het BRCC. Het gaat hier om langere wedstrijden, die liggen me, en uiteraard was de kans om met een topteam als ProSpeed Competition van Rudi Penders en Luc Goris, samen te werken er één die ik onmogelijk kon laten liggen. Ik ben uiteraard zeer gelukkig en ik wil het team van Rudi Penders en Luc Goris bedanken voor het vertrouwen dat ze in me stelden. Het is in de sport uitermate belangrijk dat jonge mensen de kans krijgen om zich te bewijzen en ProSpeed Competition doet dat. Mijn eerste doelstelling was dan ook om de kans die ik kreeg te verzilveren.”

Die eerste kans, die lag in Dijon, in de Franse Bourgogne. Daar stond het voorbije weekend een wedstrijd van drie uur op het programma, de tweede van het seizoen van het BRCC. Christoff kwalificeerde de Seat op de pole-positie en de wedstrijd beloofde dus zeer spannend te worden. Zijn teamgenoten Sven Van Laere en Kris Van Kelst werkten foutloze rijbeurten af en Christoff diende het werk af te maken.

Christoff Corten: “Ik reed foutloos en zorgde met een strak tempo mee voor een eerste zege van het seizoen! We schreven zowel de klasse toerisme als de Seat Trophy op onze naam en ik kon me echt geen beter debuut inbeelden. Waar ik vooral van onder de indruk ben, is het team! ProSpeed Competition is echt een bijzonder professioneel team, een team waar werkelijk alles tot in de puntjes verzorgd wordt. Geen enkel detail wordt er aan het toeval overgelaten. In dergelijk team kunnen werken, kan je als rijder alleen maar voorruit helpen. Ook het feit dat er hoegenaamd geen onderscheid tussen onze wagen en de kampioenenwagen, de Porsche van Bouvy en Coens, is, spreekt in het voordeel van het team. Ik werk nu hard aan het eventueel uitbreiden van mijn seizoen, maar daarvoor moet ik kunnen rekenen op de nodige partners. Ik kan me echter niet van de indruk ontdoen, dat ieder bedrijf zich in de context als die van ProSpeed Competition in zijn sas moet voelen. Mijn vaste partner Total begon dit weekend winnend aan het seizoen!”

Christoff Corten komt weer aan de start van een wedstrijd tijdens het weekend van 7, 8 en 9 juni op het circuit van Francorchamps. Daar vindt de derde race van het BRCC 2013 plaats. Volg ons via: https://www.facebook.com/pages/Christoff-Corten/355896117855205?fref=ts of www.christoffcorten.beTags: Seat Trophy, BRCC Dijon, ProSpeed Competition

Fire & Ice Racing - 24 uren van Brussel 2013 , 19 Apr. 2013

Fire & Ice Racing neemt deel aan de 24 uren van Brussel 2013. Sinds jaren organiseert men in april een kartingrace die voor vele Belgische karters geldt als dé race van 't jaar: de 24u van Brussel op de piste van First Kart 'Inn te Machelen. De topfavorieten uit het hele land verschijnen hier aan de start met het mes tussen de tanden.

De zaakvoerders van FKI zijn zelf ervaren karters en dat is goed te merken aan de organisatie van deze race die steeds tot in de puntjes verzorgd is.

De editie van dit jaar zal doorgaan tijdens het weekend van 20 & 21 april. Op zaterdagochtend worden de oefenritten en de chrono's gereden en om 14u gaat de race dan van start.

Met enige trots neemt Fire & Ice Racing na een jarenlange afwezigheid dit jaar opnieuw deel aan deze race, met een sterk team bestaande uit enkele oudere ervaren rotten en een flinke dosis jeugdig geweld. Hoewel fun voor ons primeert zullen we uiteraard wel ons uiterste best doen om een topresultaat neer te zetten.

Hieronder stellen we graag onze piloten aan u voor.

Kristof Dielis (Teamkapitein)

Kristof nam in 2011 deel aan het wereldkampioenschap indoorkarting, rijdt sinds 2008 mee in de Belkart competitie en heeft doorheen de jaren heel wat verschillende wedstrijden gereden doorheen heel het land, waaronder 24u races in Machelen, Olen & Eupen..

Maxime Smets

Deze jongeman heeft het voorbije jaar bijzonder van zich laten spreken en heeft heel wat ervaring opgedaan. Dit alles wordt nu bekroond met een deelname aan de 24u waar hij zich ongetwijfeld in de kijker zal rijden.

Ollivier Delamalle

De Benjamin van de bende is Olivier, maar ondanks zijn leeftijd heeft deze knaap al aardige dingen laten zien. Zijn optredens in Interkart wedstrijden laten zien dat hij bij de snelle jongens z'n mannetje staat..

Sven Lievens

Gekend sinds jaren als één van de piloten van het team 'Cars' en een geweldig toffe gast. Sven is een zeer ervaren piloot, zeker op het circuit van FKI, en dit zal hem zeker in staat stellen om ook dit jaar topstints neer te zetten.

Christoff Corten

Letterlijk onze snelste man, want behalve karts bestuurt deze man ook snelle Porsches. Christoff is een ware troef voor ons team en we zullen hem dan ook zonder aarzelen uitspelen!

Jens Van der Hoeven

Volgens zijn eigen vader zou Jens nog het liefste blijven slapen bij FKI, dus het mag duidelijk zijn dat deze jongeman voor een topresultaat gaat. Jens is een zeer snelle piloot met FKI als thuisbasis en hierdoor zal hij zeker een geweldige prestatie neerzetten tijdens de komende 24u. Jens zijn motivatie staat in elk geval op topniveau!Tags: Fire & Ice Racing, 24 uren van Brussel

Blancpain Endurance Series is mijn stille droom , 29 Dec. 2012

Christoff Corten is geen veelrijder, de jongeman uit Tienen weet wel wat hij wil en werkt ieder jaar enkele sterke uithoudingsraces af. Ook in 2012 startte hij zowel in de 24 Uur van Spa als de 24 Uur van Zolder, respectievelijk in een Porsche 997 GT3-R van Konopka en de BMW M3 Silhouette van JR Motorsport. Ondertussen werkt de Tienenaar hard aan het seizoen 2013, met als voornaamste doel de deelname aan de bekende uithoudingsraces in eigen land.

“Ik heb tweemaal een mooie wedstrijd meegemaakt, met vooral de 24 Uur van Zolder als beste herinnering. Jammer genoeg gooide de techniek tweemaal roet in het eten, op het ogenblik dat er nog heel wat mogelijk was”, blikt Christoff Corten op zijn seizoen terug. “Vooral de race op de Limburgse omloop, toch wel een thuisrace voor me, was bijzonder intens. We waren zonder meer op weg naar een sterke ereplaats en winst in onze klasse. De sfeer binnen het team van JR Motorsport was ook enorm goed en hun werk was geweldig. Ik heb dat weekend ook heel veel opgestoken van mijn ervaren teamgenoten en niet in het minst van Steve Vanbellingen. Steve is een Belgisch kampioen en dat voel je. De manier waarop hij met je werkt is schitterend. Het zal dan ook niemand verwonderen dat ik bijzonder graag terug met hem zou willen samen werken, waarom niet in het kader van de 24 Uur van Zolder.”

Maar er is nog meer dan de Limburgse klassieker. Christoff Corten werkt ook aan een internationaal programma rond de 24 Uur van Spa met het Slowaakse Konopka.

“De Blancpain Endurance Series is mijn stille droom, het kampioenschap rond de legendarische 24 Uur van Spa. Indien ik kan, alles hangt van budgetten af, zal ik één of meerdere races van de serie afwerken met de snelle Porsche. Maar dat alles hangt dus samen met het vinden van sterke partners voor deze internationale raceserie, één van de meest gerenommeerde in Europa.”

“Ik wil natuurlijk ook iedereen in autosportland en in het bijzonder mijn sponsors bedanken voor dit mooie jaar en afspraak geven in 2013 op de startgrid!”

“Prettig en snel 2013!”Tags: Blancpain Endurance Series

Review 24 Uur Zolder 2012 , 10 Sep. 2012

Steve Vanbellingen-Armand Fumal-Ward Sluys-Christoff Corten stranden in het zicht van de 24 Uur van Zolder!

24-uursraces hebben heel wat gemeen, maar zijn nooit identiek. Na het succes in juli, tijdens de 24 Uur van Spa waren de verwachtingen bij Armand Fumal, Ward Sluys, Christoff Corten en Steve Vanbellingen hoog gespannen voor de even lange uithoudingsrace op het Limburgse asfalt van Circuit Zolder. De wedstrijd begon goed, met een sterke uitgangspositie en zondagmiddag leek een top 5 en een zege in de klasse voor de toerwagens nog perfect mogelijk voor het kwartet in de JR Motorsport BMW M3 Silhouette. Het noodlot sloeg kort daarop echter toe, met een motor die de geest gaf en meteen het lot van het viertal in de tot dan toe loodzware wedstrijd bezegelde.

“Ik ben ontgoocheld”, is eigenlijk alles wat Steve Vanbellingen kwijt wilde vlak na afloopt van de race. “Ik had hier heel veel van verwacht, we waren er ondanks enkele problemen dicht bij en het loopt dan zo abrupt af. Dat is bijzonder zwaar om te accepteren...”

De race begon goed voor het kwartet in de BMW, ondanks enkele ongemakken voor de rijders. “Ward had een probleem aan de rug en ik verloor al snel mijn drinkbus in de snikhete wagen”, legt rookie Christoff Corten uit. “Ik heb goed 45 minuten zonder drank gereden en dat is me slecht bekomen. Kort daarvoor verloren we ook wat tijd met de bediening van de paddle shift, maar na onze problemen en die van de wagen, reden we terug naar voren. Ik had geen enkel moment het gevoelen dat iemand niet meer tot het uiterste wilde gaan. Ik heb een schitterende ervaring achter de rug, ondanks de opgave.”

“Gelukkig zijn mijn teamgenoten daarna van vervelende ongemakken gespaard gebleven en we reden vervolgens weer naar voren, tot de positie waar we ’s middags aanbeland zijn”, gaat Ward Sluys verder. “Ik zat achter het stuur toen de motor stuk ging en dat was het dan. Het spreekt voor zich dat ook ik het een bijzonder zuur einde vind.”

“De race zelf was ondanks het kleiner aantal deelnemers wel ontzettend hard en het is dan ook een ontgoocheling dat we in die condities kort voor het einde de handdoek in de ring moesten gooien”, besluit Steve Vanbellingen. “De race had alles van een klassieker, een enorm ritme vooraan, zeer warme omstandigheden en continu positiewisselingen. Het was echt een mooie race, met bovendien veel volk op de tribunes. Jammer dat we dat zwart/wit geblokte niet gezien hebben.”Tags: 24 Uur van Zolder

Partners
Top