Preview Zolder Superprix - Christoff Corten

Christoff Corten is een naam die ieder jaar opnieuw aan de start van één of meerdere wedstrijden van het Belcar Endurance Championship verschijnt. Ook dit seizoen zien we de Brabantse ondernemer racen, met name aan de zijde van Bert Longin in een Norma M20 FC van het Franse team Krafft Racing. Corten racet met de voormalige Belcar-kampioen en winnaar van de 24 Uur van Zolder omdat Stienes Longin in het Europese NASCAR-kampioenchap aan de slag gaat en ook met het oog op een mogelijke deelname aan de 24 Uur of Zolder. Bert Longin won samen met zijn zoon de openingsrace van het nationale uithoudingskampioenschap en dus heeft het gloednieuwe Vlaams-Brabantse duo een topplaats in het kampioenschap te verdedigen. De tweede race van Belcar Endurance Championship vindt zondagnamiddag op Circuit Zolder plaats.

Christoff Corten won in 2017 de 24 Uur van Zolder en was de afgelopen seizoenen regelmatig actief het nationale uithoudingskampioenschap, het Belcar Endurance Championship. Ook dit seizoen zien we hem minstens één maal en waarschijnlijk meermaals aan de start verschijnen.

Christoff Corten: “Ons nationale kampioenschap is in volle opgang, dat zag je tijdens het openingsweekend in Zolder, tijdens de komst van het DTM-kampioenschap. Meer dan 50 auto’s namen de start van de races en ook komend weekend zijn er weer meer dan 40 GT’s, prototypes en toerwagens in Zolder. Schitterend toch? Bert heeft me gecontacteerd omdat zijn zoon Stienes niet kan racen tijdens de weekends dat hij actief is in de Europese NASCAR en dat zijn er enkele dit seizoen. Daarom besloten we vrij snel om samen te werken. Bert en ik hebben best wel wat gemeen, we houden van uithoudingsraces, hebben dezelfde filosofie qua aanpak en komen uit dezelfde regio. Een mooi verhaal lijkt me om een samenwerking op te zetten. Sportief is er niet zo veel nieuws voor me, want ik ken de Norma van de voorbije seizoenen en Zolder is uiteraard mijn thuiscircuit. Ik denk dat we over goede troeven beschikken om vooraan mee te spelen.”

Ook Bert Longin blikt me plezier op de samenwerking vooruit en wil Christoff Corten in de beste omstandigheden ontvangen.

Bert Longin: “Ik ben blij dat ik met Christoff kan werken en we hebben inderdaad veel gemeen. Ook het feit dat hij een ondernemer uit dezelfde regio is, schept een band. Ik kijk echt uit naar het weekend en ben er zeker van dat we een mooi resultaat kunnen neerzetten, zeker in het kader van het kampioenschap. Het gaat niet om één snelle ronde of een spectaculaire passage, wat telt is het resultaat aan de eindmeet. We kunnen rekenen op een goed team en een prima wagen, aan ons om dat in een sterk klassement om te zetten.”

Partners
Top