Christoff Corten, Bert en Stienes Longin en Giorgio Maggi winnen de 24 Hours of Zolder

De 43ste editie van de 24 Uur van zolder zal Christoff Corten nog lang bijblijven. Samen met zijn teamgenoten bij Krafft Racing, de Zwitser Giorgio Maggi en Stienes en Bert longin, reed hij op een fantastische wijze naar de overwinning. In een harde wedstrijd kende het team aardig wat pech, maar Christoff vocht zich samen met zijn team terug in de race. Terwijl de ene na de andere Norma de geest gaf, bleef Krafft Racing overeind. De laatste uren was het nerveus aftellen, maar toen het verlossende moment eindelijk aanbrak, was de vreugde des te groter.

De Norma M20 FC van Krafft startte uitstekend en reed in het begin van de race een hele tijd aan de leiding, tot pech roet in het eten leek te gooien. “In de nacht hadden we veel problemen met de alternator van onze Norma, maar we zijn altijd blijven vechten”, aldus Christoff. “Het is wel zo dat we wat geluk gehad hebben met het falen van enkele concurrenten, maar het bleef knokken. We hebben ons terug een weg naar voor gestreden en hier staan we nu, op die eerste plaats.”

Voor Corten is het zijn tweede zege, eentje die hij niet snel zal vergeten. “Deze 24 Uur van Zolder was echt een rollercoaster van emoties. Het valt bijna niet te beschrijven wat ik nu voel, vooral omdat ik nu voor een tweede keer de overwinning met een prototype binnenhaal, een primeur. Ik ben ook heel blij dat Krafft bij hun eerste deelname meteen van de winst kan proeven. Stienes is bovendien net vader geworden, Bert pakt de recordzege, het kan niet meer mooier. Dit is echt een perfect weekend, Ik kan het niet anders beschrijven.”

Vanzelfsprekend wil Christoff ook iedereen bedanken die hem de afgelopen weken gesteund heeft in zijn jacht naar deze zege. De sponsors die dit mogelijk maakten, het team dat op topniveau presteerde en natuurlijke de vele fans die voor hem en zijn team supporterden.

Partners
Top