Corten en Longin sterk in Zolder

Christoff Corten heeft een mooi eerste weekend van het seizoen achter de rug, een weekend waar de snelheid echt op de afspraak was, maar waar het ongeluk in een klein hoekje zat.

Corten en zijn streekgenoot Bert Longin reden in de Norma M20 FC van het Franse team Krafft Racing van een plek achteraan in het klassement nog naar een achtste plaats en zo werden alvast de kansen op het kampioenschap gaaf gehouden. Corten moet zijn verdere plannen nog bekend maken, maar één ding staat vast, de samenwerking met Bert Longin verliep prima en smaakt naar meer! De derde race van het Belcar Endurance Championship was meteen de eerste echte lange wedstrijd van het nationale uithoudingskampioenschap. Drie uur wedstrijd stond er op het programma dit weekend en de #11 Norma van Corten en Longin mocht van op de polepositie aan de race beginnen.

Christoff Corten: “Bert deed dat schitterend, wat een chrono en het bewijs ook dat we met zeer degelijk materiaal onderweg zijn. Ik kende het team niet, maar echt, dit is een meevaller en de polepositie bewijst dat ook. Ik kijk dan ook met vertrouwen naar de race uit.”

Die wedstrijd vond plaats in zeer warme omstandigheden, wat voor mens en materiaal uiteraard heel zwaar is, maar de Norma gaf geen krimp. Bert Longin startte goed, maakte een vroege, eerste pitstop tijdens een interventie van de safetycar en die strategie zorgde er voor dat het duo Corten-Longin goed geplaatst was om voor de zege te strijden.

Christoff Corten: “Plots kwam de wagen gehavend de pitlane binnen en ondanks de zeer snelle interventie van het team, verloren we toch enkele minuten en zakten we naar de tweede helft van het klassement terug. Bert was aangetikt door een wagen die een schuiver had gemaakt, een vervelend incident dus, maar waar niemand iets aan kan doen, zeker mijn teamgenoot niet. Maar de gevolgen waren er wel. Ik ben dan de piste opgereden, voor mijn deel van de race en ben uiteindelijk als achtste over de meet gekomen, goed voor enkele belangrijke punten in de optiek van het kampioenschap. Ik ben blij dat ik Bert en het team heb kunnen helpen en we bekijken nu wat de opties voor de komende maanden, met de 24 Uur van Zolder als hoofdafspraak zijn.”

Partners
Top