Corten en Longin gaan voor de titel in Assen

Iedereen herinnert zich de dramatische omstandigheden van de wedstrijd van het Belcar Endurance Championship in Zolder goed twee weken geleden. Hevige regen zorgde voor een verrassend wedstrijdverloop, een wedstrijdverloop dat resulteerde in een top 10 algemeen en een podium in de klasse voor Christoff Corten en Bert Longin aan het stuur van de Krafft Racing Norma M20FC. We zijn nu twee weken later en zondag valt in het Nederlandse Assen het doek over het Belcar Endurance Championship. De #11 Krafft Racing Norma, met Stienes Longin en Christoff Corten aan het stuur, zal moeten rekenen op wedstrijdomstandigheden om alsnog de nationale titel binnen te halen.

Het Belcar Endurance Championship is een mix van diverse types van wagens, prototypes, maar ook GT-wagens en toerwagens, die ieder in één van de zes klassen zijn onderverdeeld. Naast de punten van de top-10 tellen ook de punten van de individuele klasse mee voor het algemene klassement en zo kan in theorie een ‘kleine’ toerwagen ook nationaal kampioen worden, naar het voorbeeld van de filosofie van de Duitse VLN. Volgt u nog? Dat maakt dat voor de race in Assen, een GT, in principe minder snel over één ronde dan de Norma van Krafft Racing, het kampioenschap leidt.

“Omdat de Lamborghini in een andere klasse uitkomt kunnen we hen niet verhinderen de maximale score in hun klasse te pakken”, legt Christoff Corten uit. “Als zij door een klassezege 25 punten op zak steken, wordt het voor ons heel moeilijk de algemene titel te veroveren. Met andere woorden: we hebben het niet in eigen hand.”

Niet dat die vaststelling iets afdoet aan de motivatie van de crew van de #11 Krafft Racing Norma. Omdat Bert Longin op dit ogenblik nog in Australië vertoeft – en daar in de World Solar Challenge om een podiumplaats strijdt – wordt die in Assen door Stienes Longin en Christoff Corten bemand.

Stienes Longin zal dit weekend voor het eerst op het beroemde TT Circuit in Assen rijden, maar Christoff Corten deed dat eerder al.

“Al is dat een tijdje geleden”, lacht de Brabander. “Ik reed er ooit met een Westfield, een Ferrari ook. Assen is echt een circuit voor de Norma, met veel lange en snelle bochten. Inhalen is er niet makkelijk, maar zeker niet onmogelijk. Bij de droge races die we dit seizoen al afwerkten waren we steevast voorin te vinden, er is geen reden waarom dat op de Nederlandse omloop niet zou kunnen.”

In Assen worden op zaterdag de vrije trainingen (10u25) en kwalificaties (17u10) afgewerkt, de beslissende Belcar race start op zondag om 10 uur.

Partners
Top