Corten en Longin overleven de stortregens

De weersomstandigheden in Zolder waren apocalyptisch en hadden een bijzonder grote invloed op het verloop van de voorlaatste proef van het Belcar Endurance Championship op het Limburgse asfalt. In die omstandigheden redden Christoff Corten en Bert Longin de meubelen en pakten een mooie derde plek in de klasse voor de prototypes.

Dankzij hun resultaat zijn Longin-Corten goed op weg naar de titel in de klasse en ook de algemene titel is zeker nog mogelijk voor het Leuvense duo in de Franse prototype. De finale van het nationale uithoudingskampioenschap volgt al over twee weken in het Nederlandse Assen. “Daar gaan we voor het perfecte resultaat en uiteraard de titel”, aldus Christoff Corten, “een nationale titel laten we zeker niet ontsnappen en we gaan onze huid erg duur verkopen, daar mag de concurrentie rekening mee houden!”

Zelden is er in Zolder zo een verregende wedstrijd gehouden als dit weekend. De voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship werd het slachtoffer van één of ander lagedrukgebied dat zijn sluizen boven Limburg opende. Heel de race, 125 minuten lang, kregen de deelnemers bakken water te verwerken en de Belcar-race kreeg dan ook een zeer ongewoon verloop.

Christoff Corten: “Wat was dat… Ik vind het ergens wel ‘cool’ dat wij als nationaal kampioenschap zijn blijven racen, daar waar heel wat internationale series vaak sneller een safety car of een onderbreking kennen bij regenweer. En dit was zeker niet zo maar wat regen, het water kwam inderdaad met bakken uit de lucht gevallen. Ik heb dit ook zelden gezien en ik heb toch al wat wedstrijden in de regen gereden. Sportief was het niet echt een topresultaat, maar er is ook niets verloren. Het is altijd schipperen in deze omstandigheden tussen veel risico’s nemen en nog iets hoger eindigen en met de titelstrijd in het achterhoofd ook een zekere veiligheidsmarge inbouwen. Wij werden zevende algemeen en derde in de klasse, maar onze rechtstreeks concurrent, de Lamborghini van Derdaele won, waarvoor mijn felicitaties trouwens, want het was echt moeilijk. Maar ze moeten zeker niet op cadeaus rekenen in Assen, want wij willen, na de zege in de 24 Uur van Zolder, ook de titel in het nationale kampioenschap.”

Over twee weken eindigt het Belcar Endurance Championship met de laatste race op het Nederlandse circuit van Assen.

Partners
Top