Christoff Corten opnieuw met Scuderia Monza by DVB RACING in de Limburgse klassieker

Christoff Corten heeft afgelopen jaar een droom waargemaakt in de topwedstrijd van het Belcar Endurance Championship, de 24 HOURS OF ZOLDER 2017. De Brabander won aan het stuur van de prototype Norma M20 FC van Scuderia Monza by DVB RACING in het gezelschap van ex-F1-testrijder Jeffrey Van Hooydonk, jonge belofte Gilles Magnus en de broers Hans en Frank Thiers, de zwaarste uithoudingsrace van de wereld. Christoff Corten had na vijf deelnames zijn zege in Zolder binnen en was iets na vieren ronduit de gelukkigste man van het circuit. Maar één jaar later is Corten niets van zijn ambitie verloren. Hij start voor een zesde maal in Limburg en dat met maar één filosofie in het achterhoofd: never change a winning team!

Een titel verdedigen, is zo mogelijk nog moeilijker dan een titel winnen. En Christoff Corten staat tijdens het weekend van 11 en 12 augustus voor die opdracht. Hij trekt naar Zolder met één duidelijk ambitie, de tweede maal op rij deze loodzware uithoudingsrace winnen.

Christoff Corten: “Never Change a Winning Team… Ik heb er vaak aan moeten denken en daarom verkies ik zonder enige twijfel om weer met Scuderia Monza by DVB RACING te werken, want het team is echt top en de auto, ja die kennen we ook. Lang beweerden insiders dat een prototype Zolder niet zou kunnen winnen, wel wij hebben afgelopen jaar het tegendeel bewezen en we willen voor een bevestiging zorgen. Die open prototypes kunnen het wel en waarom zou twee maal op rij onmogelijk zijn? Let wel, de concurrentie is loodzwaar, zowel van de kant van de teams met een prototype als van de zijde van de diverse, zeer goed bestuurde Porsche 991 GT3 Cup. Zolder wordt een sportieve thriller, geloof me vrij. Om te winnen moet je dus kunnen rekenen op een snelle en betrouwbare wagen, een zeer sterk team en vooral super teamgenoten. En die heb ik met mijn vier kompanen van vorig jaar zeker. We tellen uiteraard allemaal minstens één zege en dat is belangrijk als ervaring, je weet immers hoe je met de druk moet omgaan en je kent de race. Frank Thiers telt zelfs al drie zeges in deze wedstrijd, zijn ervaring is daarom ook echt belangrijk. Samen gaan we het op dezelfde manier aanpakken als vorig jaar en dan kunnen we alleen maar hopen dat we ook wat sportgeluk aan onze zijde hebben, want dat is in Zolder ook een factor die speelt. Bovendien zijn Jeffrey Van Hooydonk, Gilles Magnus en de broers Hans en Frank Thiers leiders in de Belcar Endurance en wil ik hen mee aan de titel helpen.”

De 24 Hours of Zolder starten donderdag met de vrije chronoritten, de kwalificaties en de superpole, terwijl de race uiteraard zaterdag om 16u30 van start gaat.

Partners
Top