Christoff Corten en Bert Longin schitteren in Belcar Endurance Championship

Christoff Corten en Bert Longin hebben in de Belgische Ardennen een zeer mooie zege geboekt in de vierde race van het nationale uithoudingskampioenschap Belcar. De snelle Brabanders wonnen in hun Krafft Racing Norma M20FC na een foutloze race voor drie merkgenoten en een horde Lamborghini Supertrofeo en Porsche 911. In de kleuren van onder meer de nieuwe sponsor Containers Maes was het Corten die na drie uur wedstrijd de Franse open prototype over de meet reed. “Dit is een geweldige zege en één die kan tellen!”, glunderde Corten op het podium van wat voor velen de mooiste omloop van de wereld is.

De derde afspraak van het seizoen was dus in Spa-Francorchamps, op de zeven kilometer legendarisch asfalt in de Ardennen. Na twee korte races in het eerste weekend en een langere wedstrijd tijdens het tweede weekend van het kampioenschap, telkens op Circuit Zolder, stond er nu dus een uithoudingsrace van drie uur op het programma, voor de start van de bekende 25 Uur VW Fun Cup. Groot en klein zaten dus in de tribunes en de autosportfans werden op een zeer leuke wedstrijd van het Belcar Endurance Championship getrakteerd.

Christoff Corten: “De kwalificaties waren goed en onze vierde startplaats was meer dan bevredigend. In wedstrijden van deze duur is vooraan starten goed, maar een polepositie hoeft niet noodzakelijk. Bert en ik hadden de race tot in de puntjes voorbereid, met bovendien en dat mag gezegd worden, een schitterende strategie van Krafft Racing. Dat Franse team is echt zeer goed en ik kijk in het bijzonder naar de 24 Uur van Zolder uit! Maar goed, terug naar de wedstrijd, eigenlijk is daar relatief weinig over te zeggen. Bert nam een perfecte start, vermeed de risico’s van de eerste gevechten en spaarde de wagen en vooral dan de banden. We namen na goed één derde van de race de leiding in handen en stonden die eigenlijk niet meer af, tenzij dan tijdens de pitstops. Ik kreeg een perfecte auto in handen en heb geen risico’s moeten nemen om mijn eerste plaats te bewaren tot op de meet. Ik geniet enorm van deze zege en dit laat het beste verhopen voor de 24 Uur van Zolder, toch de belangrijkste race van het seizoen. Ik denk dat met deze wagen, de rijders die we hebben en de Franse crew, we zeker niet zonder kansen aan de start verschijnen. Ook in het kampioenschap doen wij een goede zaak.”

De 24 Uur van Zolder start op donderdag 8 augustus met de vrije trainingen en de kwalificaties, terwijl de wedstrijd zelf op zaterdag 10 augustus van start gaat.

Partners
Top