"Tevreden, maar het kan nog beter"

Tijdens de tweede manche van het Belcar Endurance Championship 2020 in het Nederlandse Assen legden Christoff Corten, Bert & Stienes Longin met de Norma M20 van Krafft Racing in beide doornatte races beslag op de tweede plaats. Dat het in de regen steeds beter loopt, opent perspectieven voor de toekomst.

“Niet gewonnen, niet verloren”, vatte Bert Longin het weekend op het legendarische TT Circuit in Assen samen. “Dit waren geen makkelijke races, in omstandigheden die best apocalyptisch mogen genoemd worden. Dit is het soort wedstrijden waarin er niet veel pech nodig is om met lege handen achter te blijven. Dat we toch twee keer als tweede over de streep zijn gereden, is dus een opsteker.”

De eerste wedstrijd was er één voor de geschiedenisboeken met een bijzonder zware stortbui ergens halverwege de wedstrijd.

Christoff Corten: “Het was echt alsof de hemelsluizen alle regen van Nederland boven Assen uitgoten… De piste werd binnen luttele seconden herschapen in een zwembad en we stonden allemaal op slicks, inclusief mijn teamgenoot Bert Longin… die toch al wat watertjes doorzwommen heeft. Bert overleefde zijn laatste ronde voor de pitstop, maar in de pitlane was er plots aquaplaning, waardoor je als rijder echt een passagier in je eigen auto wordt. Bert kon echt niets meer doen en had het geluk dat de auto niet al te veel beschadigd raakt. We konden het tweede deel van de race verderzetten en sleurden een mooie tweede plek uit de brand, een plek die ons zeer kostbare punten opleverde. Met dank aan het team dat we op die manier meteen een goede zaak in het kampioenschap konden doen!”

Op zondag…

Ook op zondag waren de weergoden de Belgische rijders niet goedgezind. Alweer lag de piste er doordrenkt bij en dat maakte racen bij momenten zelfs onmogelijk. Vooral in de eerste fase van de race stond de piste bijna blank.

Het liet Stienes Longin toe om een megastint te rijden, het tempo van de leiders te volgen, en door te schuiven naar de tweede plaats. “Ik ben blij dat ik mezelf eens heb kunnen bevestigen dat ik snel kan gaan in de regen”, grijnst Longin jr. “Als je niet over de juiste afstelling beschikt is het moeilijk om daar over te oordelen. Nu liep de wagen een pak beter, maar we moeten er blijven aan werken om hem helemaal perfect te krijgen.”

De bemanning van de #TheRocket11 trekt als tweede in de Belcar 1-tussenstand naar de volgende meeting. Die wordt op Circuit Zolder gehouden, in het kader van het NASCAR American Festival op 3 & 4 Oktober.

Partners
Top