Christoff Corten: “Belcar-titel en derde zege in de 24 Uur”

Volgende maand start in Zolder de editie 2020 van het Belcar Endurance Championship. Eén van de absolute blikvangers op de startgrid wordt de zwart-geel-rode Norma M20 van Krafft Racing, de bolide die Christoff Corten zal delen met Bert en Stienes Longin. Het doel van de Vlaams-Brabander is duidelijk: een derde overwinning in de 24 Uur van Zolder scoren en de algemene Belcar-titel binnenhalen.

2019 was een uitstekend seizoen voor Christoff Corten, met als hoogtepunt de overwinning in de 24 Uur van Zolder. De samenwerking met Bert en Stienes Longin en het Franse Krafft-team verliep uitstekend en leidde ook tot de titel in de Belcar 1-klasse, en een tweede plaats in de algemene eindstand.

“Dit jaar willen we nog net ietsje beter doen”, stelt de 28-jarige Corten met de glimlach. “In de 24 Uur van Zolder ga ik na winst in 2017 en 2019 voluit voor een derde overwinning, maar ik zou toch ook graag die algemene Belcar-titel veroveren.”

Het niveau van het nationale uithoudingskampioenschap is er de laatste paar jaar stevig op vooruit gegaan, en ook voor 2020 wordt de concurrentie niet min. Een foutloos seizoen rijden lijkt een absolute voorwaarde om de titel te kunnen veroveren.

“Dat beseffen we maar al te goed”, stelt Corten resoluut. “Krafft Racing maakte vorig jaar zijn debuut in de Belcar, en hoewel het team absoluut top is, was het nog niet vertrouwd met alle kleine finesses van de Belgische racerij. Daarom hebben we afgelopen winter eens alles rustig op een rij gezet en bekeken hoe we eventuele tekortkomingen kunnen wegwerken. Met Frank Thuriaux en Hans Saenen hebben we nu twee heel ervaren mensen op sleutelposities, en die verbeterde teamstructuur zou ook betere resultaten moeten opleveren.”

Net zoals in 2019 begint het Belcar-seizoen eind april, in het kader van de DTM-meeting op Circuit Zolder, met twee races van 120 minuten. Eind juni maakt de Belcar deel uit van de Spa Summer Classic, en op de Ardense omloop zal een wedstrijd van 180 minuten worden afgewerkt. Van 6 tot 9 augustus volgt dan het hoogtepunt van het Belcar-seizoen, de 24 Uur van Zolder. Nadien volgen nog twee races van 60 minuten op de 'Cathedral of Speed', het TT Circuit van Assen, en de seizoensfinale van 180 minuten wordt in het kader van het American Festival in Zolder afgewerkt.

“Meer wedstrijden van lange adem dus, en zo heb ik het graag”, besluit Corten. “Iedereen is het er over eens dat dit een van de meest onderhoudende Belcar-seizoenen van de laatste paar jaar wordt, en we zijn vast van plan om er een hoofdrol in te spelen!”

Partners
Top