Christoff Corten wederom op internationaal podium

De 19-jarige Christoff Corten is één van de ontdekkingen van de afgelopen twee seizoenen in de Belgische uithoudingsracerij. De jongeman uit de buurt van Tienen startte vorig jaar tijdens de 24 Uur van Spa zijn internationale carrière en reed dit seizoen met de Porsche 997 Supercup van Level Racing, samen met Kurt Dujardyn, Brody en de jonge Nederlander Mathijs Harkema naar de zege in de GTR-klasse tijdens diezelfde race. Afgelopen weekend was Christoff Corten te gast op de afsluiter van de Blancpain Endurance Series, het EK Uithouding, en hij stond er opnieuw op het podium. Corten reed, samen met zijn teamgenoten Brody en de jonge Nederlander Mathijs Harkema, in de Level Racing Porsche 911, naar een derde plaats in de GTR-klasse en verzekerde zo mee een tweede plek in het kampioenschap voor het Eupense team.

In Silverstone reed Christoff Corten in de Porsche 911 GT3 Cup van Level Racing, samen met zijn landgenoot ‘Brody’ en de Nederlandse belofte Mathijs Harkema. Het team had tot doel de top-3 in de race, om zo de titel van vicekampioen in de GTR-klasse mee naar Eupen te nemen.

Teammanager Olivier Muytjes doet het verhaal van de race die op een derde plek eindigde: “Corten nam de start, maar werd afgeremd door een stukke band, vervolgens hadden we ook pech met een stukke startmotor, wat maakte dat de drie rijders een enorme inhaalrace moesten rijden om het maximum nog uit de brand te slepen. Ze hebben vervolgens enorm hard gevochten en die strijd werd afgesloten op een derde plek in de Gentlemen Trophy, goed voor een nieuw internationaal podium en de titel van vicekampioen in de klasse. Proficiat aan de rijders!”

Christoff Corten: “Het was geen makkelijke race, dat staat vast. Ik had van in het begin last van onderstuur en vocht echt met de Porsche 911. Op het ogenblik dat ze de startmotor vervangen hebben, werd ook de balans van de wagen bijgesteld en vervolgens ging het beter, wat maakte dat we nog knap derde werden en de tweede plek in het kampioenschap voor het team veilig gesteld hebben. Ik ben blij dat ik ook hier weer zonder problemen mee voor een podium kon zorgen. Het is mijn vierde race met Level Racing en telkenmale spelen we vooraan mee. Voor mij start nu een lange zoektocht naar sponsors om ook volgend seizoen weer mee te kunnen meedraaien. Ik wil dan ook Total bedanken voor het vertrouwen en hoop volgend seizoen meer bekers te behalen!”

Christoff Corten staat ter beschikking van de teams die de 1000 Km van Zolder rijden.

Partners
Top