24u Spa: Christoff Corten versterkt ARC Bratislava

Komend weekend neemt Christoff Corten - voor de derde maal op rij - deel aan de 24u van Spa-Francorchamps. Na de overwinning te hebben behaald in de Gentleman Trophy in 2011 besluit Christoff om ditmaal aan de slag te gaan in de Pro-Am categorie.

“Na een lange zoektocht is het zover,” aldus Christoff. “Er hebben interessante gesprekken plaatsgevonden met diverse teams waaronder ARC Bratislava, het team van Miro Konopka. Dit team heeft doorheen de jaren een mooi palmares opgebouwd op vlak van endurance racerij en ik ben Miro dan ook zeer dankbaar dat ik hen mag vervoegen aan het stuur van de Porsche 997 GT3-R.

Na de 17de plaats te hebben behaald in het algemene klassement in 2011 wou ik graag mikken op een top 10 algemeen aan het stuur van een echte GT3 wagen. Deze kans krijg ik bij Miro en ik ben ervan overtuigd dat we een mooi resultaat kunnen bereiken aan het stuur van deze prachtige wagen. Het team is homogeen en ik ben steeds bereid mijn medepiloten, Miro Konopka, Stefano Crotti en Zdeno Mikulasko, de nodige tips mee te geven over het circuit mocht dit nodig zijn. Langs mijn kant hoop ik ook veel bij te kunnen leren van hun endurance ervaringen. De grote onzekerheid gedurende deze wedstrijd zijn steeds de wisselvallige weersomstandigheden maar dit maakt de wedstrijd net ook zo boeiend! Sinds januari ben ik volop bezig mijn conditie scherp te houden, zo ook met het rijden in de simulator.”

Het Slovaakse ARC Bratislava neemt sinds begin dit seizoen deel aan het Blancpain Endurance kampioenschap met de gloednieuwe Porsche GT3-R en komt goed voorbereid aan de start van deze 24u van Spa-Francorchamps.

Miro Konopka - team eigenaar: “We hebben reeds deelgenomen aan deze wedstrijd in 2006. Dit jaar zijn we goed voorbereid en ik geloof in een mooi eindresultaat. Zdeno Mikulasko heeft bewezen snel te zijn aan het stuur van onze bolide en Christoff won zijn klasse in 2011. Stefano Crotti en ikzelf hebben reeds een mooi aantal endurance wedstrijden op ons palmares staan.

Spa-Francorchamps is en blijft een uitzonderlijk circuit omwille van de wisselende weersomstandigheden en de befaamde Raidillon. Geen enkel ander circuit vertoont zulke bocht, prachtig en uniek! Het is de belangrijkste wedstrijd voor ons, de wagens zijn aan elkaar gewaagd en de toeschouwers zijn steeds massaal aanwezig: alle ingrediënten voor een geslaagd spektakel! We weten dat het niet eenvoudig zal zijn met zoveel deelnemers aan de start maar we zijn er volledig klaar voor!”

Liveticker 24h Spa-Francorchamps : http://www.motorsport-server.de/blancpain-endurance/liveticker/
Live Timing: http://static.sportresult.com/federations/fia/app/portal/

Partners
Top