Christoff Corten kent pech in loodzware Spa 24 Hours

Hij keerde een jaar na zijn schitterende zege in zijn GTR-klasse tijdens de 24 Uur van Spa terug naar de Ardennen: Christoff Corten. De Tienenaar stapte in een heuse Porsche 997 GT3-R, een machine die een stuk krachtiger is dan de Porsche 911 Supercup van afgelopen jaar. Een stap hoger dus en die zette hij bij het ARC Bratislava Team, samen met een ervaren crew, met name Miroslav Konopka, Zdeno Mikulasko en Steffano Crotti. Het Slowaakse team reed al eerder in Spa, maar betwistte ook andere grote races overal in de wereld. Corten had dan ook terecht vertrouwen in een goede afloop, want van bij aanvang van het weekend leek de Porsche in staat zijn taak goed uit te voeren. "2/3de van de race verliep prima, met een plaats in de buurt van de top 10 in onze bijzonder sterk bezette klasse Pro/Am. Na 17 uur racen ging de versnellingsbak dan plots stuk en de wagen kon geen meter meer verder", aldus een bijzonder ontgoochelde Corten, kort na de middag, op bezoek in de TV Show van Life!TV.

Christoff Corten kwam uit in de Pro/Am-categorie van de 24 Hours of Spa, aan het stuur van een Porsche 997 GT3-R, een echt competitiebeest, dat al meerdere grote internationale races won.

Christoff Corten: "De Pro/Am-categorie is de dichtst bevolkte klasse in Spa, met goed veertig wagens. Om mogen deel te nemen, moet het team beschikken over een combinatie van een professionele rijder, een jong talent en ervaren gentlemen drivers. Zo kon ik bij ARC Bratislava instappen. Het is een gerodeerd team, dat heel wat internationale ervaring heeft. Alles verliep dan ook op wieltjes en we raakten probleemloos door de chronoritten op donderdag."

Corten werkte op zaterdag en zondag probleemloos en zonder fouten zijn rijbeurten af, in een editie van de 24 Uur van Spa die de geschiedenis zal ingaan als één van de meest beproevende ooit.

Christoff Corten: "De regen op zaterdag was verschrikkelijk... Het water kolkte over het circuit en zelfs achter de veiligheidswagen was het gevaarlijk. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Maar we hielden stand en klommen gestaag op naar een plek aan de rand van de top 10 in de klasse, op goed acht uur van het einde van de race. De wagen liep als een trein, de sfeer in het team was opperbest en alles wees er op dat we nog zouden opschuiven in het klassement. Toen kwam echter de pechduivel boven en de versnellingsbak begaf het... Vreselijk, zeker als ik nu de uitslag vastgrijp en zie dat we zeker in de top 10 waren geëindigd. Ik heb hier heel veel bijgeleerd, maar de champagne ontbrak. Ik hoop nu snel weer te racen en die ervaring om te zetten in een sterke uitslag!"

Christoff Corten staat ter beschikking van de teams die de 24 Uur van Zolder rijden.

Partners
Top