Review 24 Uur Zolder 2012

Steve Vanbellingen-Armand Fumal-Ward Sluys-Christoff Corten stranden in het zicht van de 24 Uur van Zolder!

24-uursraces hebben heel wat gemeen, maar zijn nooit identiek. Na het succes in juli, tijdens de 24 Uur van Spa waren de verwachtingen bij Armand Fumal, Ward Sluys, Christoff Corten en Steve Vanbellingen hoog gespannen voor de even lange uithoudingsrace op het Limburgse asfalt van Circuit Zolder. De wedstrijd begon goed, met een sterke uitgangspositie en zondagmiddag leek een top 5 en een zege in de klasse voor de toerwagens nog perfect mogelijk voor het kwartet in de JR Motorsport BMW M3 Silhouette. Het noodlot sloeg kort daarop echter toe, met een motor die de geest gaf en meteen het lot van het viertal in de tot dan toe loodzware wedstrijd bezegelde.

“Ik ben ontgoocheld”, is eigenlijk alles wat Steve Vanbellingen kwijt wilde vlak na afloopt van de race. “Ik had hier heel veel van verwacht, we waren er ondanks enkele problemen dicht bij en het loopt dan zo abrupt af. Dat is bijzonder zwaar om te accepteren...”

De race begon goed voor het kwartet in de BMW, ondanks enkele ongemakken voor de rijders. “Ward had een probleem aan de rug en ik verloor al snel mijn drinkbus in de snikhete wagen”, legt rookie Christoff Corten uit. “Ik heb goed 45 minuten zonder drank gereden en dat is me slecht bekomen. Kort daarvoor verloren we ook wat tijd met de bediening van de paddle shift, maar na onze problemen en die van de wagen, reden we terug naar voren. Ik had geen enkel moment het gevoelen dat iemand niet meer tot het uiterste wilde gaan. Ik heb een schitterende ervaring achter de rug, ondanks de opgave.”

“Gelukkig zijn mijn teamgenoten daarna van vervelende ongemakken gespaard gebleven en we reden vervolgens weer naar voren, tot de positie waar we ’s middags aanbeland zijn”, gaat Ward Sluys verder. “Ik zat achter het stuur toen de motor stuk ging en dat was het dan. Het spreekt voor zich dat ook ik het een bijzonder zuur einde vind.”

“De race zelf was ondanks het kleiner aantal deelnemers wel ontzettend hard en het is dan ook een ontgoocheling dat we in die condities kort voor het einde de handdoek in de ring moesten gooien”, besluit Steve Vanbellingen. “De race had alles van een klassieker, een enorm ritme vooraan, zeer warme omstandigheden en continu positiewisselingen. Het was echt een mooie race, met bovendien veel volk op de tribunes. Jammer dat we dat zwart/wit geblokte niet gezien hebben.”

Partners
Top