Blancpain Endurance Series is mijn stille droom

Christoff Corten is geen veelrijder, de jongeman uit Tienen weet wel wat hij wil en werkt ieder jaar enkele sterke uithoudingsraces af. Ook in 2012 startte hij zowel in de 24 Uur van Spa als de 24 Uur van Zolder, respectievelijk in een Porsche 997 GT3-R van Konopka en de BMW M3 Silhouette van JR Motorsport. Ondertussen werkt de Tienenaar hard aan het seizoen 2013, met als voornaamste doel de deelname aan de bekende uithoudingsraces in eigen land.

“Ik heb tweemaal een mooie wedstrijd meegemaakt, met vooral de 24 Uur van Zolder als beste herinnering. Jammer genoeg gooide de techniek tweemaal roet in het eten, op het ogenblik dat er nog heel wat mogelijk was”, blikt Christoff Corten op zijn seizoen terug. “Vooral de race op de Limburgse omloop, toch wel een thuisrace voor me, was bijzonder intens. We waren zonder meer op weg naar een sterke ereplaats en winst in onze klasse. De sfeer binnen het team van JR Motorsport was ook enorm goed en hun werk was geweldig. Ik heb dat weekend ook heel veel opgestoken van mijn ervaren teamgenoten en niet in het minst van Steve Vanbellingen. Steve is een Belgisch kampioen en dat voel je. De manier waarop hij met je werkt is schitterend. Het zal dan ook niemand verwonderen dat ik bijzonder graag terug met hem zou willen samen werken, waarom niet in het kader van de 24 Uur van Zolder.”

Maar er is nog meer dan de Limburgse klassieker. Christoff Corten werkt ook aan een internationaal programma rond de 24 Uur van Spa met het Slowaakse Konopka.

“De Blancpain Endurance Series is mijn stille droom, het kampioenschap rond de legendarische 24 Uur van Spa. Indien ik kan, alles hangt van budgetten af, zal ik één of meerdere races van de serie afwerken met de snelle Porsche. Maar dat alles hangt dus samen met het vinden van sterke partners voor deze internationale raceserie, één van de meest gerenommeerde in Europa.”

“Ik wil natuurlijk ook iedereen in autosportland en in het bijzonder mijn sponsors bedanken voor dit mooie jaar en afspraak geven in 2013 op de startgrid!”

“Prettig en snel 2013!”

Partners
Top