SEAT Trophy - Christoff Corten, een gedreven kerel!

Sinds de Trophée de Bourgogne, telt de SEAT Trophy in het kader van het Belgian Racing Car Championship (BRCC) een jong talent extra in de persoon van Christoff Corten. Tot voor kort kenden we hem alleen van zijn prestaties in de langere GT-races, maar dat weerhield de 21-jarige jonge kerel uit Leuven, er niet van om meteen zijn draai te vinden in de Leon Supercopa ingezet door ProSpeed Competition: “Ik keek er eigenlijk wel naar uit om eens met een voorwiel aangedreven wagen te rijden, want ik had dat, in competitie althans, nog nooit gedaan. Na enkele ronden had ik er vertrouwen in en de SEAT is een zeer betrouwbare en evenwichtige wagen. Bovendien kan ik rijden in een team dat voor mij zijn gelijke niet kent, ProSpeed Competition. Ze kennen hun vak tot in het kleinste detail.”

Samen met Sven Van Laere en Kris Van Elst, was Christoff meteen bij de les: “Ik herhaal het, het is mede dankzij het team dat we meteen goed waren. De wagen had de goede afstellingen voor Dijon, een omloop die ik nog niet kende. Dit weekend zal dat anders zijn, want we rijden in Spa-Francorchamps, een omloop waarop ik al meerdere malen de 24 Uur reed. Tijdens de vrije trainingen bleek vandaag al snel dat onze afstelling goed was en we hebben dan ook heel wat ronden kunnen afmalen om perfect in het ritme te komen. De strijd met de andere teams uit de SEAT Leon Supercopa kondigt zich leuk aan. Uiteraard is het altijd fijn om op de piste met rechtstreekse tegenstanders te vechten voor een plek.”

Het peloton van de SEAT Leon Supercopa verwelkomt tijdens de Spa Euro Race weer enkele nieuwe deelnemers, met de Nederlanders Gijs Bessem en Harry Hilders, die de Belgen vergezellen op de omloop in de Ardennen. Net als Christoff Corten en zijn teamgenoten, zullen de Nederlanders in Endurance uitkomen: “Als jonge rijder hou ik ook wel van sprinten”, aldus nog de man van de ProSpeed Competition Seat. “Maar alles op zijn tijd, ik wil me eerst concentreren op dit kampioenschap en heel wat punten pakken, zowel in het BRCC kampioenschap als in de SEAT Trophy!”

In het kampioenschap en de Trophy vinden we Nicolas Jussy ook vooraan. Hij is er uiteraard weer bij op het zonovergoten Spa, samen met Grégory Paisse in de sprints, waar John Pilette en Jacques Naniot ook het peloton vervoegen. In de Endurance, rijden Nicolas en Grégory samen met Jean-François Olivier, teammanager van het team Allure, die voor zijn plezier ook eens achter het stuur van de SEAT Leon Supercopa n°33 kruipt.

Partners
Top