Christoff Corten maakt er twee op twee van in het BK Circuit!

Christoff Corten kenden we tot dusver vooral van de races rond de klok, maar nu start de jonge en talentvolle Vlaams-Brabander ook in het Belgian Race Car Championship, kortweg BRCC of het nationale circuitkampioenschap. Dit weekend stapte Corten voor de tweede maal dit seizoen in zijn bolide, de Seat Leon van de Belgische topformatie ProSpeed Competition en hoe! Corten won samen met Sven Van Laere en Kris Van Kelst de toerismeklasse en de Seat Trophy op de mythische omloop van Spa-Francorchamps, meteen de tweede opeenvolgende zege voor de jonge kerel uit Binkom, tussen Tienen en Leuven. De Seat stoot dan ook door naar de kop van het kampioenschap.

Voor het eerst dit seizoen mocht Christoff Corten zijn kunnen laten zien voor eigen publiek. De derde manche van het seizoen van het BK Circuit, of BRCC, - de tweede voor Corten -, vond immers op de omloop van Spa-Francorchamps plaats. De omloop in de Ardennen dat is een brok autosportgeschiedenis, gekoppeld aan één van de mooiste omlopen van de wereld. Het sprak dan ook voor zich dat Corten van zich wilde laten spreken.

Op vrijdagavond, na een schitterende zomerdag, stond de kwalificaties op het programma. Christoff Corten trok met het mes tussen de tanden de piste op en hield op de meet goed drie seconden over op de tweede Seat in het klassement.

Christoff Corten: “Uiteraard is het rijden van een chrono in functie van de startplaatsen voor een race van drie uur, maar een detail in het geheel, maar het is goed voor het vertrouwen. Ik reed voor het eerst in mijn leven met een voorwielaangedreven wagen op Francorchamps, een omloop die ik door en door ken en dat is toch altijd even aanpassen. Tot nu reed ik hier alleen met de Porsche 911 en die is uiteraard voorzien van achterwielaandrijving. Ik ben bijzonder blij met het resultaat, want zelfs als duurt de race morgen nog drie uur, toch is een pole-positie altijd goed voor het vertrouwen.”

De race zelf verliep zonder enig oponthoud en de rijders van het team, Sven Van Laere, Kris Van Kelst en Christoff Corten konden weer rekenen op een schitterend team. De zege was het logische resultaat en in de race zette Corten ook nog eens de snelste tijd neer van alle rijders in de toerismeklasse.

Christoff Corten: “ProSpeed Competition is een echte professionele machine. Kijk naar onze pitstops, die weer vlekkeloos verliepen, de strategie die klopte als een bus en de auto die race na race beter wordt. Wij konden onze pole in een zege omzetten, een zege die alleen maar mogelijk is als alles in het team perfect klopt. Trouwens, dankzij onze zege pakt Sven de kop in het kampioenschap en ik zal er alles aan doen om hem te helpen bij het behalen van de titel.”

Christoff Corten komt weer aan de start van de vierde wedstrijd van het BK Circuit of BRCC tijdens het weekend van 7 en 8 september op het circuit van Francorchamps. Christoff Corten: “Ondertussen werken we hard om de nodige budgetten te vinden om één van de twee Belgische races over 24 uur te rijden. Maar daar volgt later meer nieuws over!”

Partners
Top