Christoff Corten start het seizoen met een podium

Christoff Corten is back in business en hoe! De Brabander stond afgelopen weekend aan de aftrap van de tweede manche van het BRCC of Belgische circuitkampioenschap en ging ei zo na met een eerste zege aan de haal. In Dijon zorgde enkel een losgekomen stuk asfalt ervoor dat het geen eerste maar een tweede plaats werd. Corten, vorig jaar nog één van de revelaties van het Belgische kampioenschap, promoveerde dit weekend van een toerwagen naar een Porsche 991 van het kampioensteam Belgium Racing.

Jong talent, dat was wat Belgium Racing zocht voor de Porsche 991 Cup in Dijon. Met Bart Van Haeren, Christoff Corten en Peter Hoevenaars werd dat ook gevonden en op de snelheid en de betrouwbaarheid van het trio stond in het Franse Dijon geen maat. Echter pech, brute pech kan je in sport nooit uitsluiten en dus ging een verdiende zeg verloren, op amper 15 minuten van het einde en dat in een race van 3 uur! In de Endurance Cup diende het trio jonge wolven na een schitterende wedstrijd – ze lagen vier ronden voor – de overwinning in de slotfase van de wedstrijd nog uit handen te geven.

Christoff Corten: “We waren als tweede gestart en alles verliep van bij de start perfect, misschien te goed zelfs als ik nu op de wedstrijd terugkijk. We bouwden met een foutloze wedstrijd een voorsprong van enkele ronden uit op de andere Ferrari en Porsche in onze klasse. Dat was echter buiten de waard gerekend, een waard onder de vorm van een stuk asfalt, dat de radiator van de prachtige Porsche 991 doorboorde. Het team deed wat het kon, maar we verloren te veel tijd om de zege veilig te stellen. We werden nog tweede en pakken de leiding in de tussenstand van het Belgisch kampioenschap Endurance Cup. Dankzij het sterke werk van de technische crew van Belgium Racing werden de bekers en de champagne dan toch veilig gesteld.”

Christoff Corten zet het seizoen nu verder, maar over de exacte kalender zal later gecommuniceerd worden.

Partners
Top