Christoff Corten zesde in AM Cup Total 24 Hours of Spa

De 23-jarige Christoff Corten heeft weer een hoofdstuk geschreven in zijn boek over 24-uursraces. De man uit Binkom bij Tienen, reed afgelopen weekend in de Ardennen met het gerenommeerde Franse team Sport Garage de grootste GT-race ter wereld en dat in een Ferrari 458 GT3 met de Fransen Christian Beroujon, Tony Samon en Marc Guillot. Na een sterke race hield enkel een lange reparatie aan de koppeling hen van het podium in de Am-Cup, maar met een zesde plaats in zijn vierde deelname aan de Total 24 Hours of Spa kon Corten uiteindelijk genoegen nemen. Al had het hart van de sportman het liever anders gezien.

Christoff Corten begon al op dinsdag aan zijn voorbereiding op de 67ste editie van de Total 24 Hours of Spa.

Christoff Corten: “Ik kende de Ferrari 458 GT3 helemaal niet en het heeft eerlijk gezegd even geduurd alvorens ik de wagen echt onder de knie had. De Italiaanse bolide is niet echt de makkelijkste auto waar ik al ooit mee gereden heb, maar toch wat een machine. De passie ook die van het merk uitgaat, ik heb echt genoten van mijn deelname aan de wedstrijd met deze volbloed Italiaan. Stap voor stap heb ik dankzij het team en mijn teamgenoten de wagen leren kennen en de integratie verliep steeds beter. We hebben opgebouwd naar de start van de race. Het doel was om de wagen op de race af te stemmen omdat we geloofden in onze kansen op een podium.”

Waar de dagen in de aanloop naar de race prachtig zomerweer gaven, was dat wel anders tijdens de dag van de start. De hemelsluizen gingen in de nacht van vrijdag op zaterdag open en de hele zaterdag kende regen zoals dat alleen maar op Spa-Francorchamps kan.

Christoff Corten: “Inderdaad, jammer voor het publiek vooral, want zo’n spektakel meemaken, is echt wel leuker op een zomerse dag. Ook voor ons is het een behoorlijke opdracht in zo’n weer. We zijn eigenlijk voorzichtig aan de wedstrijd begonnen, met een goede strategie en plaats na plaats reden we naar voren, om ’s nachts op het virtuele podium post te vatten. De wagen liep goed en de snelheid zat er in. Ik voelde me ook goed in mijn sas tot op een bepaald moment er zich een probleem met de versnellingsbak voordeed. Uiteraard zit er dan niets anders op dan de box op te zoeken en het team moest aan de slag. Tegelijkertijd was er een probleem met de koppeling en heel wat tijd ging verloren, waardoor we uit de top 5 wegzakten. We zijn vervolgens weer op pad gegaan en hebben nog tijd kunnen goedmaken, tot in dezelfde ronde als de wagen op de vijfde plaats, maar uiteindelijk werd het dus een zesde plaats. Enerzijds is het jammer gezien het potentieel, maar als je naar het verloop van de race kijkt en het aantal ongevallen en incidenten, dan denk ik dat we fier mogen zijn op de manier waarop we de wedstrijd hebben afgewerkt. Ik ben mijn sponsor Total dankbaar, het team en mijn teamgenoten. Uiteraard zou ik deze ervaring graag verder zetten, want deze race is en blijft één van de mooiste ter wereld.”

Partners
Top